Afganistan'da halk cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için sanık başında

Afganistan'da ilk turu 5 Nisan'da yapılan ve adaylardan hiçbirinin yüzde 50 oy çoğunluğuna ulaşamadığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu bugün yapılıyor. Halk sabah yerel saat ile 07.00'da oy vermeye başladı. Sandıklar yerel saat...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da halk cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için sanık başında

Afganistan'da ilk turu 5 Nisan'da yapılan ve adaylardan hiçbirinin yüzde 50 oy çoğunluğuna ulaşamadığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu bugün yapılıyor. Halk sabah yerel saat ile 07.00'da oy vermeye başladı. Sandıklar yerel saat ile 16.00'da kapanacak. Seçimin ikinci turunda, eski dışişleri bakanı Abdullah Abdullah ve eski finans bakanı Eşref Gani Ahmadzey yarıyor.

Seçimin ilk turunda Abdullah Abdullah oyların yüzde 45’ni Ahmadzey ise yüzde 31’ini almıştı.

Seçimin ilk turunda yüzde 11 oy alan eski Dışişleri Bakanı Zalmay Resul ikinci turda Abdullah'ı destekleyeceğini açıklamıştı.

Ülkede yaklaşık 12 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor. Seçimin ilk turunda 7 milyon kişi sandık başına giderek oy kullanmıştı. Bu ülke tarihinin en yüksek katılımlı seçimlerinden biri olmuştu.

Bu arada Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai oyunu Kabil’deki Amani Lisesi'nde kullandı. Adaylardan Abdullah Abdullah Kabil'deki İstiklal Lisesi'nde, Ahmedzey ise Habibiye Lisesi'nde oyunu kulandı.

CİHAN

Yorumlar