Afganistan'da Çığ Felaketi:128 Ölü

Afganistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Pencşir vilayetinde çığ düşmesi sonucu 128 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da Çığ Felaketi:128 Ölü

Afganistan'ın Pençşir kentinin farklı bölgelerinde, çığ düşmesi sonucunda ölenlerin sayısı 128'e ulaştı.

VALİ ÖLEN KİŞİ SAYISINI DOĞRULADI

Pençşir Valisi Abdul Rahman Kabiri yaptığı izahatda, iki günden bu yana hummalı kar yağışı nedeni ile şehrin farklı bölgelerinde onlarca çığ düştüğünü ve şimdiye kadar 128 bireyin yaşamını kaybettiğini söyledi.

ONLARCA KİŞİNİN ÇIĞ ALTINDA KALDIĞINI BİLDİRİLDİ

Yaklaşık 40 bireyin yaralandığını belirten Kabiri, onlarca bireyin çığ altında kaldığını, arama kurtarma ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü anlatım etti. Afganistan'ın merkez ve kuzeyinde meydana gelen çığ düşmesi vakaları sonucunda her sene fazla fazla sayıda şahıs hayatını kaybediyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN BAŞSAĞLIĞI

Dışişleri Bakanlığından, Afganistan'ın Pençşir vilayetinde meydana gelen çığda yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulunuldu.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Bakanlık'tan yapılan izahatda 'Afganistan'ın Pençşir vilayetinde dünden bu yana meydana gelen çığ felaketlerinde ilk belirlemelere kıyasla yüze yakın bireyin hayatını kaybettiği, yaralılar yer aldığı ve fazla fazla sayıda bireyin kaybolduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir' denildi. Türk halkının öteden bu yana sevinçte ve kederde ortak yer aldığı kardeş Afgan halkının acısını yürekten paylaştığı bildirilen izahatda 'Söz konusu facia nedeni ile hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifa dileklerimizi sunuyor, kaybolanların en kısa zamanda salimen bulunmalarını temenni ediyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar