Afganistan’da başkan adayı taraftarları seçim komisyonunu protesto etti

Afganistan'da devlet başkanlığı adayı Dr. Abdullah Abdullah'ın taraftarları, başkent Kabil'de Bağımsız Seçim Komisyonu'nu protesto etti. Dr. Abdullah dün düzenlediği basın toplantısında, seçim komisyonunu rakip adayın tarafını tuttuğunu...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’da başkan adayı taraftarları seçim komisyonunu protesto etti

Afganistan'da devlet başkanlığı adayı Dr. Abdullah Abdullah'ın taraftarları, başkent Kabil'de Bağımsız Seçim Komisyonu'nu protesto etti.

Dr. Abdullah dün düzenlediği basın toplantısında, seçim komisyonunu rakip adayın tarafını tuttuğunu iddia ederek, oyların sayımının durdurulmasını istemişti. Ayrıca parti gözlemcilerinin seçim komisyonunu terk etmelerini istemişti.

Dr. Abdullah Abdullah taraftarları ise bugün seçim komisyonunu protesto gösterisi düzenledi. Göstericiler "Şike yapanlar yargılansın" ve "Oyumuz izzetimizdir, saygı duyulması lazım” sloganları attı.

Taraftarlardan Ahmet Şah Zeki, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Ben bir vatandaş olarak buraya hakkımızı savunmak için geldim. Biz sahte oyları değil, halkın temiz oyunu savunuyoruz. Güvenlik sıkıntısı olan yerlerde sandıklar oylarla dolmuş. Bu sahte oylardır. Bu da halkın isteklerini karşılamıyor. Biz meşru isteklerimize ulaşmadıkça protestolarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar