Afganistan’a gidecek askerlere camide Müslümanların hassasiyetleri anlatıldı

İslam Kültür Merkezleri Birliği’ne (İKMB) bağlı Heilbronn-Neckarsulm ilçesinde faaliyetlerini sürdüren İmam-ı Azam Merkez Camii’nde Alman askerler ağırlandı.

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’a gidecek askerlere camide Müslümanların hassasiyetleri anlatıldı

İslam Kültür Merkezleri Birliği’ne (İKMB) bağlı Heilbronn-Neckarsulm ilçesinde faaliyetlerini sürdüren İmam-ı Azam Merkez Camii’nde Alman askerler ağırlandı. 2014 yılı Mart ayında görev için Afganistan’a gidecek Walldürn-Nibelungen Karargahı’ndan erbaş, astsubay ve subaylardan oluşan 20 kişilik askeri heyet bu ziyaret kapsamında Müslümanların hassasiyetleri konusunda da bilgi aldı.

İslam Kültür Merkezi (VİKZ) Mühlacker Camii din görevlisi Mustafa Acar askerlere İslam dini hakkında kısa bilgilerin yanı sıra bilhassa Afganistan halkının davranış biçimleri, kılık-kıyafet, kadınlara bakış açısı gibi konularda aydınlatıcı bilgiler verdi. Neckarsulm Kültür Merkezi Teşkilat yönetiminde görev yapan Yılmaz Koçak ise misafirlere genel cami adabı ve bu gibi mekanlarda nelere dikkat edilmesi gerektiği, Kur’an-ı Kerim’e saygı ve namaz başta olmak üzere ibadetler hakkında bilgiler vererek göreve gidecek askerlere barış adına başarılar diledi.

Ziyaretten memnuniyetlerini dile getiren Dernek Başkanı Mehmet Kayalı ile din görevlileri Abdullah Kaplan ve Ali Sandıkcıoğlu, bu dünyada mutlu ve huzurlu yaşamın tek şartının hoşgörü ve sevgi olduğunu belirterek dünya barışının sağlanmasının hoşgörüyle mümkün olduğunu vurguladı. Sıcak karşılamadan memnun kalan askeri heyet Dernek Başkanı Mehmet Kayalı’ya güven ve onur madalyası ile birlikte teşekkür belgesi takdim etti. CİHAN

Yorumlar