Afganistan selzedelerinde Kimse Yok Mu yardım elini uzattı

Afganistan’ın kuzeyinde yaşanan sel felaketinde zarar gören ailelere yerel ve uluslararası yardım kuruluşları çalışmalarının yanı sıra Kimse Yok Mu Derneği selzedelere yardım elini uzattı.Şibirgan Afgan Türk Erkek Lisesi'nde düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan selzedelerinde Kimse Yok Mu yardım elini uzattı

Afganistan’ın kuzeyinde yaşanan sel felaketinde zarar gören ailelere yerel ve uluslararası yardım kuruluşları çalışmalarının yanı sıra Kimse Yok Mu Derneği selzedelere yardım elini uzattı.

Şibirgan Afgan Türk Erkek Lisesi'nde düzenlenen törenle yardımları teslim alan Cevizcan Valisi Baymurat Koyunlu, "Selde mahsur kalan insanların büyük çoğunluğu kurtarıldı. Ancak yüzlerce kişi zor koşullar altında yaşam mücadelesine devam ediyor. Türk insanı daha önce de Afganistan'da yardım gönderdi. Kimse Yok Mu'ya zor günlerimizde yanımızda olduğu için teşekkür ederiz." dedi.

Kimse Yok Mu, ASYA Arama Kurtarma Müdürü Esmail Büyükay "Selden en çok zarar gören Cevizcan eyaletine bağlı Hocadükü, Koştepe, Derzap, Aksay'a yardımlarımızı ulaştırmaya başladık. Bölgenin en büyük sıkıntısı şuanda açlık. Kimse Yok Mu olarak bu ihtiyacı gidermek için gıda kolilerimizi selden zarar gören ailelere ulaştırmaya başladık." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Afganistan'da meydana gelen sel felaketinde ölenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Afgan yetkililerle temasa geçen Kimse Yok Mu'nun edindiği son verilere göre ölü sayısının 148'e yükseldiği ve 100 kişinin halen kayıp olduğu bilgisine ulaşıldı. Selden dolayı 25 bini çocuk olmak üzere 50 bin kişi evini kaybetti.

CİHAN

Yorumlar