Afganistan selzedelerinde Kimse Yok Mu ve Türk okulları yardım eli uzattı

Afganistan’ın kuzeyinde yaşanan sel felaketinde evlerini terk etmek zorunda kalan ve yol kenarlarında çadır kurup zorluklarla mücadele veren 750 aileye Kimse Yok Mu Derneği ve Afgan Türk okulları yardım elini uzatarak gıda yardımında bulundu.Şibirgan...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan selzedelerinde Kimse Yok Mu ve Türk okulları yardım eli uzattı

Afganistan’ın kuzeyinde yaşanan sel felaketinde evlerini terk etmek zorunda kalan ve yol kenarlarında çadır kurup zorluklarla mücadele veren 750 aileye Kimse Yok Mu Derneği ve Afgan Türk okulları yardım elini uzatarak gıda yardımında bulundu.

Şibirgan Afgan Türk Erkek Lisesi'nde düzenlenen törenle yardımları teslim alan Cevizcan Valisi Baymurat Koyunlu, "Selde mahsur kalan insanların büyük çoğunluğu kurtarıldı. Ancak yüzlerce kişi zor koşullar altında yaşam mücadelesine devam ediyor. Türk insanı daha önce de Afganistan'da yardım gönderdi. Kimse Yok Mu'ya zor günlerimizde yanımızda olduğu için teşekkür ederiz." dedi.

Yardım gönderen ve bu yardımların yapılmasına vesile olanlara yaşlı nineler bol bol dua ederken selzedelerden biri ise “Bu yardımlar Türk halkı ve Türk okulunun yardımlarıdır. Ben köyüm adına yardım edenlerden samimiyetimle teşekkür ederim. Böyle bir zor günde bizim yanımızda oldukları için Allah’tan yapılan yardımların ecrini dilerim.” diye duygularını dile getirdi.

Yapılan yardımlardan ötürü memnuniyetini dile getiren Hoca Dukoh ilçesinin kaymakamı Saire Şekib, "Ben, halkım adına bu zor günlerde bizi yalnız bırakmayıp yardımda bulunanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Afganistan'da meydana gelen sel felaketinde ölenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Afgan yetkililerle temasa geçen Kimse Yok Mu'nun edindiği son verilere göre ölü sayısının 148'e yükseldiği ve 100 kişinin halen kayıp olduğu bilgisine ulaşıldı. Selden dolayı 25 bini çocuk olmak üzere 50 bin kişi evini kaybetti. CİHAN

Yorumlar