Afganistan, başkanlık seçimlerinin ikinci turuna hazırlanıyor

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu, 14 Haziran'da yapılacak başkanlık seçimlerinin ikinci turu için hazırlıkların hızla devam ettiğini açıkladı.Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu sözcüsü Nur Muhammed Nur, gerçekleştirdiği basın...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan, başkanlık seçimlerinin ikinci turuna hazırlanıyor

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu, 14 Haziran'da yapılacak başkanlık seçimlerinin ikinci turu için hazırlıkların hızla devam ettiğini açıkladı.

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu sözcüsü Nur Muhammed Nur, gerçekleştirdiği basın toplantısında, başkanlık seçimlerinin ikinci turu için hazırlıkların devam ettiğini bildirdi. Seçim malzemelerinin vilayetlerdeki seçim merkezlerinden ilçelere ulaştırıldığını ifade den Nur, son hazırlıkların da hızla devam ettiğini aktardı. Nur, seçim günü görevli personele eğitimlerin de devam ettiğini dile getirdi.

Seçim günü güvenliği için içişleri bakanlığı ile ortak toplantı yaparak meseleyi ele aldıklarını açıklayan Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu sözcüsü, halkın endişe etmeden sandık başına giderek oy verebileceklerini kaydetti.

Afganistan'da halk, 14 Haziran'da bir kez daha sandık başına gidecek ve devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy kullanacak.

İlk turu 5 Nisan'da yapılan ve 8 adayın Hamit Karzai’dan boşalacak koltuk için yarıştığı seçimde, adaylardan hiçbiri ilk turda yüzde 51 oy alamamıştı. En çok oy alan iki isim eski Dışişleri Bakanı Abdullah Abdullah ve eski Maliye Bakanı Eşref Gani Ahmadzai ikinci turda yarışacak.

İlk 2 başkanlık seçiminin galibi Afganistan’ın mevcut Devlet Başkanı Hamid Karzai, Afganistan Anayasası gereği 3. dönem için aday olamıyor. CİHAN

Yorumlar