Afgan ve Türk işadamları iftarda bir araya getirdi

Afgan Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ATSİAD) her yıl düzenlenen iftar yemeğine bu sene de çok sayıda seçkin davetli katıldı.Başkent Kabil’deki Afgan Türk Erkek Lisesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde Afganistan Ticaret ve Sanayi...

Google Haberlere Abone ol
Afgan ve Türk işadamları iftarda bir araya getirdi

Afgan Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ATSİAD) her yıl düzenlenen iftar yemeğine bu sene de çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Başkent Kabil’deki Afgan Türk Erkek Lisesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Atikullah Rafat, Türk ve Afgan işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.

İftar sofrasında bir araya gelen Afgan ve Türk işadamları, iki ülke arasındaki tarihe dayanan dostluk bağını konuştu ve sohbet etti.

Böyle kaynaşmaların Afganistan ve Türkiye arasında ticaret açısından güzel işbirliklerinin başlangıcı olduğunu dile getiren Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Atikullah Rafat, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "ATSİAD tarafından düzenlenen iftar yemeğinin Afgan ve Türk işadamlarını bir araya getirmek için iyi bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu akşam burada çok sayıda Afgan ve Türk işadamı bulunuyor. Böyle mübarek ayda bir araya gelmek bizi mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Programa katılan Afgan işadamı Kazim Karimi de, “ATSİAD tarafından düzenlenen iftarda Afgan ve Türk işadamları bir araya geldi. Böyle programların düzenlenmesi ve halkın bir araya gelmesi hem de böyle mübarek ve bereketli ayda iyi vakit geçirmek geçekten mutlu edici. Yeri gelmişken bunu da söylemek istiyorum, Afgan Türk Eğitim Kurumları ve ATSİAD kadrosuna çok teşekkür ederim. Böyle programlar dünya insanlarını bir araya getiriyor ve iyi bağların oluşturulmasına sebep oluyor. Barış ve sevginin doğması için iyi adım.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

ATSİAD Genel Sekreteri Galip Bayır ise “Afganistan Sanayici ve İşadamları Derneği olarak geleneksel iftar yemeği vermiş bulunuyoruz. Amacımız Afganistan’da bulunan Afgan ve Türk işadamlarını bir araya getirmek. Güzel bir kaynaşma oldu hem Afganistan tarafından, hem de Türkiye tarafından.” dedi. CİHAN

Yorumlar