Afgan lider Karzai'den oyların tekrar sayımı kararına destek

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, seçim sonuçları ile ilgili ABD Dışişleri Bakanı John Kerry aracılığıyla anlaşmazlığını giderildiğini ve iki adayın oyların tekrar sayılması için anlaşmaya varmasını desteklediğini bildirdi.Kerry'nin...

Google Haberlere Abone ol
Afgan lider Karzai'den oyların tekrar sayımı kararına destek

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, seçim sonuçları ile ilgili ABD Dışişleri Bakanı John Kerry aracılığıyla anlaşmazlığını giderildiğini ve iki adayın oyların tekrar sayılması için anlaşmaya varmasını desteklediğini bildirdi.

Kerry'nin iki adayla dün akşam geç saatlerde yaptığı basın toplantısının ardından bugün Afgan lider Karzai, ABD Dışişleri Bakanı ve Afganistan'daki Birleşmiş Milletler Yardım Misyonu (UNAMA) Başkanı Jan Kobis ile basının karşısına çıktı.

Basın toplantısında konuşan Karzai, "Seçim anlaşmazlıklarının çözülmesi için Afganistan’a gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve seçim problemlerinin çözülmesi için çaba gösteren UNAMA Başkanı Jan Kobis bugün yanımızda bulunuyor." dedi. Seçim sonrası ülkede yaşanan siyasi krizi çözmek için her iki adayla da görüştüğünü ve BM'nin de aracı olacağı bir çözüm için çalışmalar başlattıklarını belirtti.

Hamid Karzai şöyle devam etti: "UNAMA çalışmalarına başladıktan sonra Kerry, ben ve iki adayla telefon görüşmesi yaptı. Afganistan’a gelerek adaylarla görüşeceğini ve iki adayın düşüncelerini alarak sonuca varabileceklerini aktardı. Akşam Kerry, Kobis ve iki adayın basın toplantısını izlediniz. Onlar bu sorunların giderilmesi için ikinci tur oylarının tamamının tekrar sayılacağını ifade etti. Ben alınan bu kararı destekliyorum. Afgan halkının sandığa attıkları oyun sonucu belli olsun ve halkın kendi seçtikleri devlet başkanının iktidara gelmesini istiyorum."

Afganistan'da yeni devlet başkanının Ağustos'ta görevi devralması için hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Karzai, sorunların bir an önce çözülmesini ümit ettiklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar