Afgan Askeri Akademisi kapılarını ilk kez kadınlara açtı

Afgan Ulusal Ordusu Asker Akademisi bu yaz ilk kadın asker adayları için kapılarını açtı.

Google Haberlere Abone ol
Afgan Askeri Akademisi kapılarını ilk kez kadınlara açtı

Afgan Ulusal Ordusu Asker Akademisi bu yaz ilk kadın asker adayları için kapılarını açtı.

Geçen yıl Ekim ayında ilk erkek öğrencileri almaya başlayan akademinin kız öğrenci alımına başlaması, Afgan toplumunda kadının rolünün değişmekte olduğu yönünde yorumlanıyor.

Akademiye başvuran kadın adaylardan Roshana, “Ordu sadece erkekler için değil kadınlar için de bir meslek. Erkekler bir operasyon esnasında evleri ararken, kadınları arayamıyor. Ancak kadınlar bunu yapabilir; bu nedenle çok önemli.”diye konuştu.

Eğitimin ilk zamanlarında zorlandığını anlatan Roshana, zamanla alıştığını ve artık büyük bir ailenin parçası gibi hissettiğini ifade etti.

Kadın adayların son derece kendine güvenli olduklarından bahseden Captan Huggings ise öğrencilerin erkek adaylarla aynı eğitimden geçtiğini belirtti. Kadınların çok fazla ayrımcılığa maruz kaldıklarını düşündüğünü dile getiren Huggins, “Bu yüzden erkeklerle birlikte çalışmak ve aynı şeyleri öğrenmekten hoşlanıyorlar.”dedi.

Eğitmenlerden Lieutenant Cambriz, kadınlar da aynı erkekler gibi “koşabilir, öğretebilir, ateş edebilir, her tür zorlu koşula girebilir.” ifadelerini kullandı. Cambriz ayrıca kadın adaylara da erkeklere uygulanan eğitim programının aynını uyguladıklarını söyledi.



CİHAN

Yorumlar