Af Örgütü: İsrail savaş suçu iddialarına yenilerini ekliyor

Uluslararası Af Örgütü , İsrail'in Gazze çatışmasında sağlık merkezlerine ve sivillere saldırmak savaş suçu iddialarına yenilerini eklediğine dikkat çekti.Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsünün verdiği bilgiye göre dün Deyr el Balah'taki...

Google Haberlere Abone ol
Af Örgütü: İsrail savaş suçu iddialarına yenilerini ekliyor

Uluslararası Af Örgütü , İsrail'in Gazze çatışmasında sağlık merkezlerine ve sivillere saldırmak savaş suçu iddialarına yenilerini eklediğine dikkat çekti.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsünün verdiği bilgiye göre dün Deyr el Balah'taki El Aksa hastanesinin üçüncü katı İsrail topçu ateşi ile vurulmuş, en az 4 kişi hayatını kaybetmiş ve onlarca kişi de yaralanmıştı.

Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in bir hastaneyi topçu ateşine tutmasının ve Gazze Şeridi'nde bazı bölgelerde bulunan sivillerin evlerinin süre giden bombalanmasının olası savaş suçları listesine eklenmekte olduğunu ve durumun derhal bağımsız ve uluslararası bir soruşturma gerektirdiğini dile getirdi.

Uluslararası Af Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika Direktörü Philip Luther, "El Aksa hastanesine düzenlenen saldırı, Gazze'de son dönemde sağlık merkezlerine ve bu merkezlerin yakınlarına düzenlenen saldırı serisinin sonuncusuydu. Bu merkezler 8 Temmuz'da İsrail saldırısının başlamasından bu yana binlerce yaralı ile başa çıkma konusunda zorluk çekiyor. Sağlık merkezlerini hedef almak hiçbir zaman mazur gösterilemez. Sağlık merkezlerine saldırmak, Birleşmiş Milletler gözetiminde, derhal, bağımsız ve uluslararası bir soruşturma yürütülmesinin aciliyetinin altını çizmektedir." diye konuştu.

Geçen hafta Şicaiyye'de bulunan Vefa hastanesi iki defa İsrail güçleri tarafından saldırıya uğradıktan sonra ağır bir şekilde hasar görmüştü.

Af Örgütü'nden yapılan açıklamada, kara saldırısı dördüncü gününe girmişken ve Gazze'deki ölü sayısı -çoğu sivil- 550 kişiyi geçmişken, tarafların saldırılara dönemsel olarak ara vererek ölü ve yaralıların bölgeden çıkarılmasını sağlamak için derhal anlaşmaya varması istendi.

Açıklamada, "Buna ek olarak, su ya da kanalizasyon sistemi olmayan 1,2 milyon kadar kişi varken, belediye çalışanları ve yardım kuruluşları kamu sağlığı konusunda bir facia yaşanmaması için acilen onarım çalışmaları gerçekleştirmeli." denildi. CİHAN

Yorumlar