Açlık grevindeki gurbetçi: Oğlumun yeri hapis değil okul

Danimarka’da oğluna mahkeme tarafından verilen cezayı fazla bulduğu için geçtiğimiz hafta açlık grevi başlatan Ali Rıza Şahbaz düzenlediği basın toplantısının akabinde açlık grevine son verdi. Oğlunun serbest bırakılmasını isteyen...

Google Haberlere Abone ol
Açlık grevindeki gurbetçi: Oğlumun yeri hapis değil okul

Danimarka’da oğluna mahkeme tarafından verilen cezayı fazla bulduğu için geçtiğimiz hafta açlık grevi başlatan Ali Rıza Şahbaz düzenlediği basın toplantısının akabinde açlık grevine son verdi. Oğlunun serbest bırakılmasını isteyen Şahbaz’a basın toplantısında Hikmet’in annesi Aynur Bayram Şahbaz ve arkadaşları eşlik etti.

Basın toplantısında 2008 yılında Danimarkalı gençler tarafından beyzbol sopasıyla dövülerek öldürülen 16 yaşındaki Özgür Deniz Uzun davasına da atıfta bulunan baba Ali Rıza Şahbaz, Özgür’ü öldürenlere sadece 5 yıl ceza verildiğinin altını çizdi.

Oğlu Hikmet Şahbaz’ın kimseyi öldürmediği halde 10 yıl cezaya çarptırılmasını ırkçı bir karar olarak değerlendiren baba Ali Rıza Şahbaz, "Hikmet’in bu kadar uzun ceza almasının asıl nedeni Danimarka’da yaşayan bir göçmen olması ve 'Kara kafalı' olarak tabir ettikleri yabancılara duyulan düşmanlıktır." dedi.

Oğlunun 16 yaşında bir çocuk olduğunun altını çizen baba Ali Rıza Şahbaz, verilen 10 yıllık hapis cezasının Danimarka’da rekor olduğunu vurguladı. Oğlu Hikmet’in yerinin hapis değil okul olduğunu belirten baba Ali Rıza Şahbaz, oğlunun bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Danimarka’da bir süre önce Hikmet Şahbaz ve Turgay Yalçın isimli Türkiye kökenli gençler ile Danimarkalı gençler arasında Hoje Taastrup istasyonunda kavga çıkmış ve Ricko Træholt isimli 19 yaşındaki Danimarkalı bir genç hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili davanın görüldüğü mahkeme 7 Mayıs günü kararını vermiş ve planlı cinayetten suçlu bulduğu Hikmet Şahbaz’a 10, Turgay Yalçın’a ise 14 yıl ceza vermişti. CİHAN

Yorumlar