ABD’nin Rusya’ya yeni yaptırımı Putin’in yardımcısına kadar uzandı

ABD, Rusya'ya karşı yeni yaptırım listesini açıkladı. Üst düzey politikacıların ve önemli şirketlerin bulunduğu listede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcısı İgor Şegolev da yer alıyor. ABD Başkanı Barack Obama’nın...

Google Haberlere Abone ol
ABD’nin Rusya’ya yeni yaptırımı Putin’in yardımcısına kadar uzandı

ABD, Rusya'ya karşı yeni yaptırım listesini açıkladı. Üst düzey politikacıların ve önemli şirketlerin bulunduğu listede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcısı İgor Şegolev da yer alıyor.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Salı günü yaptığı 'Rusya’ya karşı yaptırımları genişletin' çağrısının ardından yeni yaptırım listesi açıklandı. Yeni listede Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı Sergey Neverov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcısı İgor Şegolev ve Kırım’dan sorumlu Bakan Oleg Savelyev yer aldı. Ayrıca listeye kendini ülke ilan eden Ukrayna’nın Donetsk ve Slavyansk kentleri ve sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Boroday da alındı.

Yeni listede savunma sanayisinde çeşitli alanlarda üretim yapan şirketler de yer alıyor. Savunma sanayisinden Kalaşnikov ve Uralvagonzavod gibi önemli şirketler eklenirken, petrol şirketi Rosneft dahil bazı güçlü bankalar da listede yer aldı. Gazprombank ve VEB bankalarının mevduatları ile ilgili hiçbir işlem yapılmazken ABD kredilerini 90 günden fazla kullanamayacaklar.

Yeni yaptırımların AB üyesi ülkeler ile koordine edildiği belirtildi. Ayrıca, Başkan Obama’nın alınan kararları İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüğü belirtildi. CİHAN

Yorumlar