ABD'li gazeteci Watson ajan iddialarına cevap verdi

Taksim'de Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünü izlerken gözaltına alınan CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson, kendisine yönelik suçlamaları CNN’de katıldığı bir programda değerlendirdi. Deneyimli gazeteci, Başbakan Tayyip...

Google Haberlere Abone ol
ABD'li gazeteci Watson ajan iddialarına cevap verdi

Taksim'de Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünü izlerken gözaltına alınan CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson, kendisine yönelik suçlamaları CNN’de katıldığı bir programda değerlendirdi. Deneyimli gazeteci, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasında kendisine “ajanlık ve dalkavukluk” iddialarında bulunmasının “gülünç ve absürt” olduğunu söyledi.

CNN’de Brian Stelter’ın sunduğu “Reliable Sources” programına İstanbul’dan katılan Watson, 12 yıldır bizzat Türk hükümeti tarafından kendisine verilmiş sarı basın kartı taşıdığınının altını çizdi. Sözlerine “Başbakan ve çevresindekiler beni şahsen tanıyor. Kendisiyle röportaj yaptım. 2009 yılında özel uçağına bir televizyon ekibi ile birlikte davet edildim.” diye devam eden Watson, Başbakan Erdoğan’la birçok kez bire bir röportajlar gerçekleştirdiğini ifade etti. Yine seçim için çıktığı kampanya turunda, Erdoğan’ın kampanya otobüsüne davet edildiğini ve turda kendisine eşlik ettiğini söyledi. Watson, “Eğer gerçekten Başbakan Erdoğan’ın Türk Parlemantosu’nda haksız bir şekilde iddia ettiği gibi bir casussam, bu Türkiye için çok ciddi bir güvenlik açığıdır." dedi.

Çok sevdiği İstanbul’u geride bırakmanın üzücü olduğunu ifade eden Watson, kariyerinde yeni bir sayfa olacağını söylediği Hong Kong’da görevine başlarken, yaşananların ağzında “talihsiz ve acı bir tat” bıraktığını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar