AB’den adil yargılanma ve yolsuzluk vurgusu

Avrupa Birliği Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, bugün gözaltına alınan polisler için adil yargılanma vurgusunda bulundu. Stano, bu polislerin daha önce yürüttüğü yolsuzluk soruşturmasının da şeffaf, tarafsız ve etkili bir şekilde...

Google Haberlere Abone ol
AB’den adil yargılanma ve yolsuzluk vurgusu

Avrupa Birliği Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, bugün gözaltına alınan polisler için adil yargılanma vurgusunda bulundu. Stano, bu polislerin daha önce yürüttüğü yolsuzluk soruşturmasının da şeffaf, tarafsız ve etkili bir şekilde sürmesini istedi.

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano, Cihan Haber Ajansı’nın sorusu üzerine, darbe girişimleri, KCK, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürüten polislerin gözaltına alınması ile ilgili açıklama yaptı. Peter Stano, “Dikkatimizi çeken bu gelişmeleri yakından izliyoruz.” dedi.

Peter Stano, Avrupa standartlarına tam anlamıyla uygun bağımsız ve tarafsız bir adli sürecin garanti altına alınması gerektiğini vurguladı.

Stano, geçtiğimiz yılın Aralık ayındaki olaylarla ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının da şeffaf, tarafsız ve etkili bir şekilde soruşturulmasının gereğini bir kez daha hatırlattı. CİHAN

Yorumlar