ABD’den Zeynalov açıklaması: Rahatsızlık verici

ABD Dışişleri Bakanlığı Today’s Zaman çalışanı gazeteci Mahir Zeynalov’un sınırdışı edilmesini rahatsızlık verici buldu.

Google Haberlere Abone ol
ABD’den Zeynalov açıklaması: Rahatsızlık verici

ABD Dışişleri Bakanlığı Today’s Zaman çalışanı gazeteci Mahir Zeynalov’un sınırdışı edilmesini rahatsızlık verici buldu. Çok seslilik vurgusu yapan bakanlık, özgür ve çoğulcu medyanın demokrasilerde kritik öneme sahip olduğunu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, gazeteci Mahir Zeynalov’un AK Parti hükümetini eleştiren tweetler atması sebebiyle sınırdışı edilmesini değerlendirdi. ABD olarak dünyada ifade özgürlüğünün güçlü bir destekçisi olmayı sürdüreceklerini ifade eden Psaki, “Bu rahatsızlık verici haberleri araştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Psaki, ABD ve Türkiye’nin müttefik ülkeler olduğunu hatırlattı. Türkiye’den bir araya gelme ve dernekleşme gibi temel özgürlükleri desteklemesini beklediklerini dile getirdi. İfade özgürlüğü vurgusu yapan Sözcü Psaki, “Özgür ve çoğulcu medyanın güçlü ve sağlıklı demokrasiler adına kritik öneme sahip olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar