ABD'den Türkiye'ye mesaj!

ABD Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, Türkiye'de yapılan genel seçimlerin sonrasında yeni parlamento ve hükümetle çalışmayı büyük bir sabırsızlıkla beklediklerini belirtti. Rathke müttefik olduklarını belirttiği Türkiye ile iş birliğini sürdüreceklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Türkiye'ye mesaj!



Jeff Rathke, başkent Washington'da gerçekleştireceği günlük basın toplantısında, Türkiye'yi, milletvekili seçimlerindeki katılımından dolayı kutladıklarını ifade etti. Seçimlerin, Türkiye'de demokrasisinin gücünü yansıttığını söyleyen Rathke, "ABD olarak yeni seçilmiş parlamento ve gelecekteki hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye'nin dostu ve NATO müttefiki olarak, yakından siyasi, ekonomik ve güvenlik işbirliğini sürdürme taahhüdünde bulunuyoruz" dedi.
Seçim sonuçlarından Ak Parti'nin tek başına hükümet kuramayacağının görüldüğü belirtilerek, bunun bölgesel ve diğer konularda Ankara ile Washington hattındaki işbirliğini nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Rathke, bu konuda yorum yapmayacağını söyledi. Rathke başka bir soru üzerine, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, seçimlerin sonrasında mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu veya başka bir yetkili ile görüşmediğini belirtti.
Rathke, "Türkiye bir NATO müttefiki. ABD, Türkiye ile güçlü bir ilişkiye sahip ve Türkiye ve kurulacak yeni hükümetle yakından çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Rathke, büyük bir başarı sağlayarak, barajı aşıp meclise giren HDP ile ilgili bir soruyu da cevapsız bıraktı.

Yorumlar