ABD’den Rusya’ya yaptırımları artıracağız sinyali

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile telefonla görüşen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Rusya tutumuna devam ederse yaptırımları artıracaklarına dair söz verdi.Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkan Yardımcısı Joe...

Google Haberlere Abone ol
ABD’den Rusya’ya yaptırımları artıracağız sinyali

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile telefonla görüşen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Rusya tutumuna devam ederse yaptırımları artıracaklarına dair söz verdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko dün akşam telefon görüşmesi yaptı. Açıklamaya göre Biden Poroşenko’ya, “Eğer Rusya tutumunu devam ettirirse, ABD partnerleriyle çalışmaya devam edecek ve bedelini yükseltecek.” dedi.

Öte yandan Biden, Poroşenko’nun Ukrayna’nın doğusundaki olayların barışçıl yöntemlerle kontrol altına almasını desteklediği ifade edildi. Ayrıca Biden, Ukrayna’da düşürülen uçaktaki askerler için Poroşenko’ya başsağlığında bulunduğu.

Daha önce ABD’de ve AB, Ukrayna krizinden sonra Rusya’ya karşı yaptırım listesi hazırlamıştı. Son olarak Avustralya daha önce hazırladığı yaptırım listesini genişlettiğini duyurdu. Yaptırım listesinde Rusya’nın önde gelen politikacıları, önemli isimleri ve önemli şirketleri yer alıyor. CİHAN

Yorumlar