ABD'deki Türk, Boşnak ve Ahıskalı kuruluşlar, Erdoğan'ın nefret söylemini kınadı

ABD’nin güneydoğu eyaletlerinde faaliyet gösteren 22 Sivil Toplum kuruluşu (STK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ni hedef alan açıklamalarından duyulan rahatsızlığı basın açıklamasıyla dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki Türk, Boşnak ve Ahıskalı kuruluşlar, Erdoğan'ın nefret söylemini kınadı

ABD’nin güneydoğu eyaletlerinde faaliyet gösteren 22 Sivil Toplum kuruluşu (STK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ni hedef alan açıklamalarından duyulan rahatsızlığı basın açıklamasıyla dile getirdi.

Güneydoğu Türkî Amerikalılar Federasyonu (TAFS) genel merkezinde bir araya gelen 22 STK temsilcisi, Hizmet Hareketi’ne gönül verenlere karşı sürdürülen karalama kampanyasının, ABD’de yaşayan Türklere ikinci bir gurbet yaşattığını dile getirdi. Basın açıklamasına bölgede faaliyet gösteren Boşnak, Ahıskalı, Türkmen ve Orta Asya dernekleri de destek verdi.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan TAFS Başkanı Cemil Teber, "22 sivil toplum kuruluşunu temsilen, hükümet üyeleri ve Başbakan Erdoğan'ın, Hizmet Hareketi'ne karşı başlattığı karalama kampanyasının, sürdürülen fişleme ve kıyım faaliyetinin bu harekete gönül veren insanları derinden yaraladığını belirtmek istiyorum." dedi.

İFTİRA VE HAKSIZ İTHAMLAR...

Türkiye’nin gelişmesi ve yükselmesi adına müspet hareketi kendine ilke edinerek insanlığa faydalı fertler yetiştiren Hizmet Hareketi’ne yöneltilen hukuksuz ve mesnetsiz iddiaların toplum nezdinde de haksız bulunduğunu ifade eden Teber, "17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları araştırılmamıştır. Bunun yerine Hizmet Hareketi hedef haline getirilmiş ve bir karalama kampanyası başlatılarak yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzeri örtülmeye çalışılmıştır." diye konuştu. Teber, bu durumun herkes gibi Güneydoğu Amerika’da yaşayan kardeş ve akraba toplulukları da derinden üzdüğünü ifade etti.

TAFS Başkanı, sözlerine şöyle devam etti: "Dünyanın 160 ülkesinde faaliyet gösteren, Türkçe’yi bir dünya dili haline getiren, Türk bayrağını şerefle o ülkelerde dalgalandıran Türk okullarının hedef gösterilmesini doğru bulmuyoruz. Türkiye’yi dünyada itibarsızlaştıran bütün bu olumsuz gelişmeler, toplumun farklı kesimlerini ötekileştiren kırıcı üslup bizleri derinden üzmekte, ülkemizin geleceği ve birliği adına endişeye sevk etmektedir. Bu olumsuz tablonun değişmesi adına, toplumun gönlünde yer edinen insanlara ve kurumlara iftira atılmamalı, haksız ithamlarda bulunulmamalıdır."

HALKIN DEVLETE GÜVENİ ZEDELENMEMELİ

Yurt içinde ve yurt dışında insanlık adına ortaya konan hizmetlerin çok farklı kesimler tarafından takdir edildiğini hatırlatan Teber, bu hizmetler hakkında kullanılan yakışıksız ifadelerin rencide edici olduğunu söyledi. Cemil Teber, "Oluşturulan gerginliğin toplumda kutuplaşmaya sebep olmaması için, her kesimi kucaklayıcı ve uzlaştırıcı bir tavır sergilenerek ortam yumuşatılmalıdır. Hukukun ve adaletin işlemesine imkân verilmeli, halkın devlete ve devlet kurumlarına güveni zedelenmemelidir. Kamu görevlileri üzerinde bir baskı oluşturulmamalı, görevlerini kanunlar çerçevesinde yapmalarına imkân tanınmalıdır." diye konuştu.

Hizmet Hareketi'nin Türkiye’de ve dünyada her kesimden gönüllüleri ve destekçileri bulunan bir sivil hareket olduğunu hatırlatan TAFS başkanı, "Son zamanlarda Hizmet'le ilgili olarak incitici, ayrıştırıcı ve nefret söylemlerinin kullanılması dünyada küresel bir marka haline gelmiş kurumların büyükelçilikler vasıtasıyla karalanmaya çalışılması çok yanlış bir politikadır." dedi.

ŞAHİDİMİZ, BAKANLAR VE MİLLETVEKİLLERİ...

Teber, her geçen gün dozu artan nefret söylemlerinin bir an önce bitirilmesi çağrısında bulunarak, "STK'lar olarak nefret söyleminin artık durmasını, kırılan kalplerin onarılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. TAFS başkanı, Hizmet Hareketi'nin Anadolu kültürünü dünyaya tanıtmak, Türkçe öğretmek, Türkiye'yi farklı ülke vatandaşlarına sevdirmek, iş adamlarına dünyanın dört bir yanında öncülük etmek, muhtaçlara insani yardımda bulunmak ve eğitim faaliyetleri yürütmek gibi pek çok faaliyeti bulunduğunu söyledi. Hizmet Hareketi'nin Türkiye aleyhine hiçbir faaliyeti olmadığını vurgulayan Teber, "Bu durumun en büyük şahidi de Amerika’da düzenlediğimiz pek çok faaliyete onur konuğu olarak katılan Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bakanları, büyükelçileri ve onlarca iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleridir." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar