ABD'deki iftar çadırlarına büyük ilgi

ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerinde hizmet veren Türk camileri, Ramazan ayı boyunca kurdukları iftar sofralarıyla farklı milletlerden Müslümanları aynı masa etrafında bir araya getiriyor. New Jersey'in Paterson ve Clifton şehirlerindeki Karaçay Türkleri...

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki iftar çadırlarına büyük ilgi

ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerinde hizmet veren Türk camileri, Ramazan ayı boyunca kurdukları iftar sofralarıyla farklı milletlerden Müslümanları aynı masa etrafında bir araya getiriyor.

New Jersey'in Paterson ve Clifton şehirlerindeki Karaçay Türkleri Camisi ve Ulu Cami'nin yanı sıra, Amerikan Müslümanlar Birliği bünyesinde hizmet veren Yeni Dünya Camii ve Semerkant Kültür Merkezi, Ramazan ayı süresince her akşam iftar yemeği ikram ediyor. Her gün farklı bir hayırseverin sponsor olduğu iftarlara Türklerin yanı sıra diğer milletlerden de çok sayıda Müslüman aile katılıyor. Camilerin avlusuna kurulan çadırlarda oruç açan misafirler, iftar sonrası uzun süre hasbihal etme imkanı buluyor.

New York Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Ateşesi Hasan Mollaoğlu, Amerika'nın kuzeydoğu eyaletlerinde toplam 18 camide Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmet verdiğini, bunların birçoğunda Ramazan ayı boyunca iftar verildiğini belirtti. Camilerde hergün mukabele okunduğunu hatırlatan Mollaoğlu, bayan ve erkek din görevlilerinin ayet ve hadislerle toplumu bilgilendirerek mukabelelerin en güzel şekilde icra edilmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Mollaoğlu, "Erkeklerin yanı sıra bayan görevlilerimiz de camilerde Ramazan boyunca dini danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Çocuklar bizim geleceğimiz. İftar sofralarında onlarla birlikte olarak yavrularımızın cami ve Ramazan kültürünü teneffüs etmelerini istiyoruz. Çocuksuz cami asla düşünülmemelidir. Türk toplumunun yoğun olduğu bölgelerde yalnız yaşayan, hiç kimsesi olmayan vatandaşlarımıza ulaşarak onların gönüllerini almaya, gurbette yalnız olmadıklarını hatırlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ulu Cami'de verilen iftar yemeğine katılan Arap asıllı bir şahıs, "Ramazan sofrasını hiç tanımadığın bir insanla paylaşmak çok güzel bir duygu. Camide kurulan iftar çadırında tanıştığımız çok sayıda insan var. Onlarla kaynaşıyoruz. Bunlara vesile olanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Ulu Cami Derneği Başkanı Hamza Bolur, Ramazan boyunca cami avlusundaki çadırda iftar verileceğini söyledi. Bolur, sadece Türk vatandaşlarının değil, diğer milletten insanların iftara katılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar