ABD'deki heyelanda ölü sayısı artıyor

ABD’nin Washington eyaletinde meydana gelen heyelanda, muhtemel ölü sayısının 24 olabileceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki heyelanda ölü sayısı artıyor

ABD’nin Washington eyaletinde meydana gelen heyelanda, muhtemel ölü sayısının 24 olabileceği açıklandı. İki kişinin daha cansız bedenine ulaşan yetkililer, felakette hayatını kaybedenlerin sayısının 16’ya yükseldiğini ancak çamur yığını altında kalan 8 kişinin daha olduğunu ifade etti.

Ülkede en büyük ikinci toprak kayması olarak tarihe geçen felaketin ardından 3 gün geçti. 176 kişinin ise hala kayıp olduğu belirtiliyor. Washington'a bağlı Seattle şehrindeki Oso kasabasında Cumartesi günü meydana gelen heyelanda yaklaşık 30 ev metrelerce çamur yığını altında kalmıştı.

Çamurla kaplı bölgede arama kurtarma çalışmaları yaklaşık 200 kişilik ekiplerle devam ediyor. Yetkililer kayıplar için umutların azaldığını belirtirken, çalışmalar günün ilk ışıklarıyla başlayıp gece geç saatlere kadar devam ediyor.

Beyaz Saray dün nükleer zirve için Avrupa'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama’nın bölgede acil durum ilan ettiğini açıkladı.

Lahey’de basın toplantısında konuşan Obama Amerikalılardan, Washington’da meydana gelen felaketten etkilenenlere “dualarını” göndermelerini istedi. Obama’nın ayrıca Perşembe günü Washington Valisi Jay Inslee ile görüşmesi bekleniyor.





CİHAN

Yorumlar