ABD'deki en büyük Türk sivil toplum kuruluşundan hükümete 'itibar' uyarısı

ABD’nin en etkili Türk sivil toplum kuruluşu olarak gösterilen Washington merkezli Türkî Amerikan Birliği, yolsuzluk soruşturmaları sonrası gerçekleşen siyasi müdahale ve hukuk dışı eylemlerin ülkedeki huzur ve istikrarı bozmakla kalmayıp Türkiye’nin ulu.

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki en büyük Türk sivil toplum kuruluşundan hükümete 'itibar' uyarısı

ABD’nin en etkili Türk sivil toplum kuruluşu olarak gösterilen Washington merkezli Türkî Amerikan Birliği, yolsuzluk soruşturmaları sonrası gerçekleşen siyasi müdahale ve hukuk dışı eylemlerin ülkedeki huzur ve istikrarı bozmakla kalmayıp Türkiye’nin uluslararası imaj ve itibarına zarar verdiğini belirtti.

ABD'deki 200’tan fazla Türk derneğinin çatı kuruluşu Türkî Amerikan Birliği (TAA) Türkiye’de yaşanan son gelişmelerle alakalı yazılı açıklama yaptı. TAA Başkanı Faruk Taban ve birliğe bağlı 6 federasyon başkanının imzasını taşıyan ortak basın bildirisinde linç kampanyaları ve kullanılan nefret dilinin sadece Türkiye ve Türk demokrasisini değil Türk-Amerikan toplumunu da derinden yaraladığı vurgulandı.

HÜKÜMETİN İTİBARI DA ZEDELENİR

Söz konusu eylemlerin son yıllarda elde edilen demokratik, sosyal ve ekonomik kazanımların da yitirilmesine yol açacağı ikazı yapılan açıklamada, “Bu durum, ABD ile ittifak ve stratejik ortaklık ilişkisi yürüten Türkiye'nin Amerika'daki algısına zarar verecektir. Bunun ötesinde, hükümete yakın basın organları tarafından kurumlarımıza yönelik bir karalama kampanyasına girişildiği görülmektedir. ABD'de faaliyet gösteren ve hem Türk-Amerikan toplumu hem de Amerikan toplumu ve yetkilileri tarafından benimsenmiş, her fırsatta övgüyle bahsedilen, sürekli ödül ve takdirnamelerle taltif edilen kurumlarımız aleyhine yürütülecek bu ve benzeri kampanyaların Türk hükümetinin ABD nezdindeki itibarını da önemli ölçüde zedeleyeceği muhakkaktır.” ifadelerine yer verildi.

ABD’de Türk-Amerikan toplumunun sesinin daha gür çıkmasına adına çalıştıklarını vurgulayan birlik yöneticileri, ancak Türkiye'deki antidemokratik ve hukuk dışı uygulamalar sebebiyle ABD’deki faaliyetlerinin olumsuz etkilenebileceğini kaydetti. Gelişmelere yönelik kaygılarını dile getiren birlik yöneticileri, “Türkiye'nin itibarını kendi itibarı, başarısını kendi başarısı sayan Türk-Amerikan toplumu temsilcileri olarak, bu gelişmelerden büyük kaygı duyuyoruz ve bu krizin, en kısa zamanda, demokratik ilkeler ve mekanizmalar çerçevesinde çözülmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Washington’da her yıl geniş kapsamlı organizasyonlar düzenleyen TAA, bugüne kadar Türkiye ve Orta Asya ülkelerinden çok sayıda bakan ve milletvekilinin desteklediği kurultaylarda ABD’li milletvekili ve senatörlerin yarıya yakınını misafir etti. CİHAN

Yorumlar