ABD'deki Diyalog Enstitüsü, NBA oyuncusuna ‘Hayırseverlik’ ödülü verdi

ABD’nin Oklahoma City kentinde faaliyet gösteren Diyalog Enstitüsü, ünlü NBA oyuncusu Kevin Durant’a geçen yıl meydana gelen felaketin ardından yaptığı yardım dolayısıyla "Hayırseverlik" ödülü verdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki Diyalog Enstitüsü, NBA oyuncusuna ‘Hayırseverlik’ ödülü verdi

ABD’nin Oklahoma City kentinde faaliyet gösteren Diyalog Enstitüsü, ünlü NBA oyuncusu Kevin Durant’a geçen yıl meydana gelen felaketin ardından yaptığı yardım dolayısıyla "Hayırseverlik" ödülü verdi.

Durant, Oklahoma’nın Moore şehrinde 24 kişinin hayatını kaybettiği kasırganın ardından 1 milyon dolar bağışta bulunmuştu.

Oklahoma City Tower Otel’de düzenlenen geleneksel “Dostluk Gecesi ve Ödül Töreni” programına, video konferansla katılan NBA oyuncusu, kendisine verilen ödülün çok anlamlı olduğunu belirterek teşekkür etti. Ödülü ise ünlü basketbolcunun adına annesi Wanda Pratt ve kardeşi Tony Durant aldı.

Ödül törenine katılan ABD Valiler Kurulu Başkanı ve Oklahoma Valisi Mary Fallin yaptığı konuşmada kültürlerarası diyaloğun önemine işaret ederek, Dialog Enstitüsü’nün yaptığı faaliyetleri desteklediğini ifade etti. Düzenlenen diyalog gezilerinin çok önemli olduğunu ve kendi kızının da bu gezilere katıldığını hatırlatan Vali Fallin, Türk misafirperverliğinin tüm dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

Vali Fallin daha sonra, Diyalog Enstitüsü’nün Oklahoma City şubesi Direktörü Ersin Demirci’ye Türk toplumunun göstermiş olduğu üstün gayretlerden dolayı Takdir belgesi verdi. Enstitünün yaptığı çalışmalardan bahseden Demirci globalleşen dünyada kültürlerarası diyaloğun lüks olmaktan çıkıp bir zorunluluk haline geldiğini belirtti. Demirci, “Burada bir masa etrafında bir araya gelmekle farklı kültürlerin bir arada ahenk içinde yaşayabildiğini ve çok kültürlü toplumun sanılanın aksine toplumu bütünleştirdiğini kanıtlamış bulunuyoruz.” dedi.

Amerika Red Cross Central Oklahoma CEO’su Janienne Bella’ya, Eyalet Polis Şefi Kerry Pettingill’e ve Imam Imad Enchassi’ye Oklahoma’da topluma yapmış olduğu katkılardan dolayı ödül verildi.

HİZMET HAREKETİ TÜM DÜNYA TARAFINDAN ÖRNEK ALINMALI

Programa katılan Oklahoma Üniversitesi Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Charles Kimball, yaptığı konuşmada “Hizmet Hareketi”nin yaptığı faaliyetlerin toplumda önemli bir eksiği kapattığını ve bu çalışmaların dünya barışına katkıda bulunacağını ifade etti. Sözlerinin devamında Kimball, Hizmet Hareketi’nin tüm dünya tarafından örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Diyalog Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Candır ABD’deki Türk toplumu olarak dünyada yaşanan felaketlere din, dil, ırk ayırımı gözetmeden yardımcı olduklarını söyledi. Oklahoma’da yaşanan fırtınaya yapılan yardımın yapılan çalışmaların yalnızca bir parçası olduğunu kaydeden Candır, Fethullah Gülen Hocaefendi’ninde kampanyaya bağışta bulunduğunu ve yardım kampanyasında toplanan bağışların Moore kasırgasındaki felaketzedelere ulaştırıldığını ifade etti.

Program esnasında ünlü Hat ustası Aydın Çayır’ın “Diş Kirası” geleneği katılımcıların büyük beğenisini topladı. Eyalet Müzik Elçisi Kyle Dillingham’ın keman performansı ise izleyicilerden büyük alkış aldı.
CİHAN

Yorumlar