ABD’de tehlikeli soğuklar devam ediyor

ABD’nin kuzeydoğu ve orta kısımlarında yaşanan kar fırtınası sonrası başlayan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD’de tehlikeli soğuklar devam ediyor

ABD’nin kuzeydoğu ve orta kısımlarında yaşanan kar fırtınası sonrası başlayan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kuzeydoğu eyaletlerinde kar kalınlığı 55-60 santimetreyi buldu.

Kar fırtınasından dolayı 16 kişinin hayatını kaybettiği ABD'de, son iki günde ise 7 binden fazla uçuş iptal edilirken birçok eyalette acil durum ilan edildi. North Dakota’da sıcaklıklar eksi 32, Wisconsin’da eksi 15, Chicago’da ise eksi 16’ya kadar düştü. Bazı eyaletlerde sıcaklıkların eksi 55-60’a kadar düşmesi bekleniyor. Yapılan açıklamalarda dondurucu soğukların salı gününe kadar süreceği belirtildi.

Ulusal Hava Tahmin Servisi (NWS), tehlikeli soğukların devam edebileceği uyarsında bulundu. Indianapolis Belediye Başkanı Greg Ballard, şehirde acil durumu kırmızı alarm seviyesine çekti. (Şehirde en son 1978 yılında kırmızı alarm verilmişti.) Başkan Ballard, ihtiyaç sahiplerinin barınaklara sığınabileceklerini ifade etti. Missouri ulaşım servisi yetkilileri, havanın soğuk olmasından dolayı, yollara atılan tuzların yetersiz kaldığını, bu nedenle bazı yolları kapatmak zorunda olduklarını açıkladı.

Birçok eyalette sokakta yaşanlar için barınaklar hazır tutuluyor. Yetkililer, zorunlu olmadıkça insanların evlerinden çıkmaması uyarısında bulundu.

JETBLUE BAZI UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ

JetBlue Hava yolları, New York’taki JFK, LaGuardia, New Jersey’deki Newark ve Boston’daki Logan havaalanlarına olan seferlerini tamamiyle durdurduğunu açıkladı. CİHAN

Yorumlar