ABD'de oy kullanma işlemi devam ediyor

ABD'nin New York şehrinde cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemi devam ediyor. 31 Temmuz saat 08.00’den itibaren, Türkiye kökenli seçmenler Birleşmiş Milletler (BM) Merkez binasının karşısında bulunan Türkevi’nde kurulan sandıklarda...

Google Haberlere Abone ol
ABD'de oy kullanma işlemi devam ediyor

ABD'nin New York şehrinde cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemi devam ediyor. 31 Temmuz saat 08.00’den itibaren, Türkiye kökenli seçmenler Birleşmiş Milletler (BM) Merkez binasının karşısında bulunan Türkevi’nde kurulan sandıklarda oy kullanıyor.

New Jersey’nin (NJ) Princeton şehrinden New York’a oy kullanmaya gelen Rutgers Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Serpil Güran, yurt dışında ilk defa oy kullanmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Cumhurbaşkanı seçimlerini çok önemsediğini belirten Dr. Güran “Memleketin kaderini belirleyecek bir oylamada bende oy kullanma gururuna eriştim. Bu iş için özellikle eşimle birlikte izin aldım. Çok önemli olan bu oylamada oy kullandım, eminim oylarımız yerine ulaşacak.” diye konuştu.

New York’a dil eğitimi almak için gelen bir öğrenci ise oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade etti. Oylamanın düzgün bir şekilde yapılmasını temenni eden Türk öğrenci, “Geçen seçimlerde oylarda biraz sorun çıktı sanırım. Ama inşallah bu sefer olmaz. Burada sorun olacağını düşünmüyorum yani temennimiz o yönde.” şeklinde konuştu.

ABD’de ilk turu Perşembe günü başlayan cumhurbaşkanı seçimine ilişkin oy kullanma işlemi, 3 Ağustos’a kadar devam edecek. New York’ta iki günde toplam bin 600 seçmenin oy kullandığı bildirildi. New York’ta 39 bin 700 seçmen olmak üzere, ABD genelinde toplam 85 bin 683 seçmen oy kullanabilecek.

Seçimin ikinci tura kalması halinde oy verme işlemi ABD'de 17-20 Ağustos arasında tekrarlanacak.

ABD genelinde New York, Boston, Houston, Los Angeles, Chicago başkonsoloslukları ve Washington Büyükelçiliği’nde oy kullanılıyor.

CİHAN

Yorumlar