ABD'de maden kurtarma ekipleri tam donanımlı

ABD’nin kömür madenleri ile ünlü West Virginia eyaletinin kurduğu “Maden Kurtarma Görev Ekibi 1” dünyanın en iyi maden kurtarma ekibi olarak gösteriliyor. 8 yıldan bu yana faaliyet gösteren ekibin sahip olduğu son teknoloji ürünü araçlar,...

Google Haberlere Abone ol
ABD'de maden kurtarma ekipleri tam donanımlı

ABD’nin kömür madenleri ile ünlü West Virginia eyaletinin kurduğu “Maden Kurtarma Görev Ekibi 1” dünyanın en iyi maden kurtarma ekibi olarak gösteriliyor. 8 yıldan bu yana faaliyet gösteren ekibin sahip olduğu son teknoloji ürünü araçlar, müdahalede bulunulan madene oksijen, iletişim ve sağlık desteği sağlayabiliyor.

Maden Kurtarma Görev Ekibi 1’in genel merkezi dev kömür madenlerinin bulunduğu West Virginia dağlarının tam ortasında yer alıyor. Eyaletteki maden kurtarma birimlerine, gelişmiş teknik destek verme amacıyla kurulan ekip, acil bir durumda kısa sürede müdahale etme olanağı sağlayan yüksek teknoloji ile donatılmış araçlara sahip.

Southern West Virginia Üniversitesi Maden Eğitimi Akademisi ve Enerji Teknolojileri Başkanı, aynı zamanda Maden Kurtarma Görev Ekibi 1’in başındaki isim Carl Baisden, Cihan Haber Ajansı’na ekibin faaliyetleri ve sahip olduğu araçlar hakkında bilgi verdi.

Her bir aracın çok sayıda misyonu yerine getirdiğini dile getiren Baisden, araçların çok çeşitli kurtarma ekipmanlarının yanında, uydu telefonu, sağlık ve gaz ölçümü yapan ekipmanlara sahip olduğunu dile getirdi.

“Görev Ekibi 1” timinin sahip olduğu hemen hemen tüm araçlarda uydu üzerinden iletişim sağlayan telefonlar bulunuyor. Dev jeneratörlere sahip araçlar, 20 den fazla kurtarma personelinin müdahale sırasındaki tüm elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor. Sismik ölçüm yapan ekipmanlar sayesinde kurtarma ekipleri, çökme tehlikesine karşı anlık uyarılabiliyor.

ARAÇLAR HERGÜN KONTROL EDİLİYOR

Her gün kontrol edilen araçlardaki özel sistemler, herhangi bir acil durum halinde, 7 dakika içinde hazırlıkları tamamlanarak bölgeye sevk edilebiliyor.

Görev Ekibi 1 genel merkezi her ne kadar kömür madenlerinin ortasında yer alsa da acil müdahale araçları, eyaletin farklı bölgelerine konuşlanmış durumda. Baisden, West Virginia’nın dünya maden güvenliğinde bir numara olduğunu vurguluyor.

Çin, Güney Afrika ve Güney Amerika’dan bazı ülkelere eğitim verdiklerini belirten Baisden, Türkiye’den de bu yönde bir talep gelmesi durumunda memnuniyetle yardımcı olabileceklerini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar