ABD'de kamu çalışanların asagari ücreti artırıldı

ABD Başkan Barack Obama, kamuda sözleşmeli çalışanların asgari ücretini içeren kararnameyi imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de kamu çalışanların asagari ücreti artırıldı

ABD Başkan Barack Obama, kamuda sözleşmeli çalışanların asgari ücretini içeren kararnameyi imzaladı. Buna göre saatlik çalışma ücreti 7,25 dolardan 10,10 dolara yükseltildi.

Başkan Obama, ilk olarak konuyu “Birliğin Durumu” konuşmasında gündeme getirmiş, iş dünyasından bu konuda destek istemişti. Kararnameyi imzalayan Başkan Obama, “Ücretlerin artırılması iş dünyası için iyi, çalışanlar iyi ve ekonomi için iyi olacak. Bugün farklı iş yerlerinde çalışan insanlar bu rakamdan daha fazla para alıyor. Yapılan bu artıştan sonra çalışanlar daha fazla alışveriş yapacak. Bu da iş yeri sahipleri için daha fazla çalışan, daha fazla kazanç demek.” şeklinde konuştu.

Obama, bu artış sonrası birçok Amerikalı vatandaşın açlık sınırının üstüne çıkacağını söyledi. Geçtiğimiz yıl asgari ücret artırımını gündeme getiren ABD Başkanı, Kongre’den gerekli desteği alamamıştı. Obama, ABD genelinde bulunan işverenler başta olmak üzere, yerel yöneticilerinde kendi yetki alanında asgari ücret artırımına gitmesini istedi.

Ulusal İstihdam Yasası Projesi (NELP) anketine göre her 10 sözleşmeli çalışanının 4'ü kamu yardımından faydalanıyor.

Gelecek yıl yürürlüğe girecek olan ücret artışı, milyonlarca Amerikalı çalışanı etkileyecek. CİHAN

Yorumlar