ABD: Yasaktan sonra daha fazla twit atılması ilginç bir işaret

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Türkiye’de hükümetin Twitter’ı yasaklamasından bu yana daha fazla twit atılmasına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
ABD: Yasaktan sonra daha fazla twit atılması ilginç bir işaret

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Türkiye’de hükümetin Twitter’ı yasaklamasından bu yana daha fazla twit atılmasına dikkat çekti. Bu yöndeki endişelerini Türk yetkililerle paylaşmaya devam ettiklerini dile getiren Harf, “Bunun ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan insanlara karşı yaptıklarının işe yaramadığını ve doğru olmadığını gösteren bir ilginç işaret olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Harf, günlük basın toplantısında konuya ilişkin soruları cevapladı. Dünya’nın Türkiye’deki yasaklamaya ilişkin kaç sayıda insanın düşüncelerini içeren twit attığını gördüğünü ifade eden Harf, “Türkiye’de ve diğer yerlerde ifade özgürlüğünü destekliyoruz. İfade özgürlüğü hakkına zarar veren her türlü davranışa karşıyız. Türk hükümetinin, halkının Twitter’a erişim yasağını kaldırması ve tüm sosyal medya platformlarına tam erişim sağlama konusunda direk çağrı yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu

Harf, insanların ifade özgürlüğü haklarına yönelik bu türlü bir kısıtlamanın demokraside yeri olmadığını vurguladı.
CİHAN

Yorumlar