“ABD, Ukrayna üzerinden Rusya’nın AB ile entegrasyonunu engelliyor”

ABD, Rusya ve Avrupa Birliği arasında enerji başta olmak üzere ekonomik alanda oluşması muhtemel işbirliğini engellemek için Ukrayna krizini kullandığı iddia edildi. ABD Hazine eski Bakan Yardımcısı Paul Craig Roberts, Ria Novosti’ye yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
“ABD, Ukrayna üzerinden Rusya’nın AB ile entegrasyonunu engelliyor”

ABD, Rusya ve Avrupa Birliği arasında enerji başta olmak üzere ekonomik alanda oluşması muhtemel işbirliğini engellemek için Ukrayna krizini kullandığı iddia edildi.

ABD Hazine eski Bakan Yardımcısı Paul Craig Roberts, Ria Novosti’ye yaptığı değerlendirmede, Washington’ın Rusya’yı Batı’dan izole etmeye çalıştığını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya asker göndermesini sağlayarak yayılmacı ve işgalci bir algı oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Putin’in Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile yüz yüze görüşmesi gerektiğini ifade eden Roberts, bunun Washignton ya da Moskova’nın stratejisinin başarılı olup olmamasında etkili olacağını vurguladı.

Roberts’a göre, ABD kendi politikalarını etkin kılmak için Ukrayna ve Rusya’da her türlü argümanı kullanıyor. ABD’li yetkili Ukrayna’da Rus gazetecilere yönelik saldırıların ve Rusya Büyükelçiliği’ne yönelik protesto gösterilerinin Washington’ın emri ile yaptırıldığını da iddia etti.

ABD eski Hazine Bakanı daha önce de ABD ve AB’nin Kiev gösterileri sırasında eylemcilere para vererek Rusya’ya karşı kışkırttığı değerlendirmesinde bulunmuştu.

Doğu Ukrayna’da 27 Haziran’a kadar ateşkes ilan eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, aynı gün AB ile işbirliği anlaşmasını imzalayacak. Ukrayna eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, AB ile işbirliği anlaşmasını reddetmesi üzerine Kiev'de gösteriler başlamış ve Yanukoviç Rusya'ya sığınmak zorunda kalmıştı.

CİHAN

Yorumlar