ABD uçakları da sivilleri vurdu

Suriye'deki hava saldırılarında sık sık sivilleri vuran Rusya'dan sonra ABD de sivilleri hedef almaya başladı

Google Haberlere Abone ol
ABD uçakları da sivilleri vurdu

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD uçaklarınca Suriye ve Irak’ta 4 – 17 Temmuz 2015 tarihleri arasında düzenlenen beş hava saldırısında iki sivilin öldüğünü ve dördünün yaralandığını bildirdi.

CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD ordusuna ait uçakların Suriye ve Irak’ta neden olduğu sivil kayıplara ilişkin çıkan iddiaların ardından yürütülen incelemede, 4 ile 17 Temmuz tarihleri arasında yapılan beş hava saldırısında iki sivilin öldüğü, dördünün yaralandığı sonucuna ulaşıldığı kaydedildi.

“Bu kasıtsız hava saldırıları nihayetinde gerçekleşen ölümlerden ve yaralanmalardan derin üzüntü duyuyoruz, kurbanların ailelerine ve saldırılardan etkilenenlere en derin taziyelerimizi iletiyoruz” denilen açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerinin sivillerin hayatını kaybetmesini önlemeye yönelik gerekli tüm önlemleri aldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl 4 ve 11 Temmuz tarihlerinde Suriye’nin Rakka kenti yakınlarında düzenlenen hava saldırılarında iki kişi hayatını kaybetti. Yine Rakka civarında 7 Temmuz’da, Sarmada etrafında 8 Temmuz’da, Irak’ta ise Musul kenti yakınlarında 17 Temmuz'da düzenlenen saldırılarda dört kişi yaralandı.

Yorumlar