ABD, Türk Hükümetini Uyarıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Twitter’a erişimin engellenmesine ilişkin, Türk hükümetinin kendileriyle aynı şekilde düşünmeyenler üzerinde baskı uygulamasının doğru olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
ABD, Türk Hükümetini Uyarıyor



Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, bir gazetecinin ABD’nin Fethullah Gülen Hocaefendi’nin çizgisinde yer alması dolayısıyla Twitter ve yolsuzluk konusunda Başbakan Erdoğan’ı eleştirdiği iddiasını saçma buldu.

Pensilvanya’da bir Türk vatandaşının yaşamasıyla bu tür şeylerin ilgisinin olamayacağını ifade eden Harf, “Bu beyefendi Pensilvanya’da yaşasın ya da yaşamasın Türk hükümetinin Twitter’ı yasaklaması hala doğru değil.” dedi. Harf, Twitter’ın yasaklanmasını Türk hükümetinin kendileri gibi düşünmeyenler üzerinde baskı uygulaması şeklinde değerlendirdi.

Gazetecinin, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Türkiye-İsrail ilişkilerine olumlu yaklaştığını iddia ederek ABD’nin aynı pozisyonda olup olmadığını sorması üzerine Harf, diğer herkesle olduğu gibi Türkiye ile de her konuda anlaşamadıklarını vurguladı. ABD’nin Türkiye ile ikili ilişkilere sahip olduğuna dikkat çeken Harf, “Bu nedenle Pensilvanya’da yaşayan beyefendiyi unutun.” dedi. Harf, anlaşmazlığa düştüklerinde veya aynı fikirde olduklarında bunu dile getirdiklerini söyledi.

Türkiye’deki seçimler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Harf, Türk halkını seçimlere katılımlarından dolayı tebrik etti. Harf, konuya ilişkin daha fazla yorumda bulunmayacağını söyledi.

Yorumlar