ABD'nin silah yardımı yaptığı teröristler yemin etti

Türkiye'nin bütün itirazlarına rağmen ABD’nin yaptığı silah yardımlarıyla büyüttüğü YPG’nin alt birimi HXP’nin eğitimini tamamlayan 50 terörist, geçtiğimiz günlerde Afrin’de düzenlenen törende, Abdullah Öcalan’ın posterleri altında yemin etti.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin silah yardımı yaptığı teröristler yemin etti

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin altında yapılanan Öz Savunma Güçleri (HXP) farklı bölgelerde asker eğitmeye devam ediyor. ABD’nin yaptığı silah yardımlarıyla büyüttüğü YPG’nin alt birimi HXP’nin eğitimini tamamlayan 50 terörist, geçtiğimiz günlerde Afrin’de düzenlenen törende, Abdullah Öcalan’ın posterleri altında yemin etti. Daha önce bu grubun eğitimlerde giydiği ABD Ordusu’na ait tişörtler de tartışma konusu olmuştu.

YPG’nin yerel birlikleri

Ana görevi YPG’nin ele geçirdiği bölgelerdeki yerel garnizonları kurmak olan HXP, Suriye’de YPG’nin hakim olduğu bölgelerde örgütleniyor. HXP özellikle Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında açtığı koridorun doğusunda kalan ve YPG hakimiyetindeki Rojava ile bağlantısı kesilen Afrin’de asker sayısını büyütmeye çalışıyor. HXP Ocak ayı içinde de farklı gruplara askeri eğitim vererek savaşa gönderdi. South Front analiz sitesi HXP’ye 6 Ocak’ta 850 gönüllünün 45 günlük askeri eğitim almak için katıldığını bildirdi.

Kaynak: Vatan

Yorumlar

ihsan bunlar abd askerleri 100 dolar maaşda veriyor türkiye seni güneyden çevirmek için zana terör vermek için afrini temizle münbiçide acele yavaş gidiyor işler