ABD'nin gizli başkanı Jared Kushner mi?

ABD Başkanı Trump'ın Yahudi damadı ve akıl hocası Jared Kushner'in skandal Kudüs kararının da arkasındaki isim olduğu iddia ediliyor. 

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin gizli başkanı Jared Kushner mi?

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararı Orta Doğu'da savaşın ateşi ateşledi. Trump, ABD Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşımasını bölgede kalıcı barışı getireceğini iddia etse de bugün İsrail askerleri, Gazze'de protesto gösterisi yapan 55 Filistinliyi katletti. Dünya bu durumu protesto ederken Trump'ın kararının arkasındaki ismin damadı ve akıl hocası olan Jared Kushner olduğu iddia edildi. Trump'ın ABD Başkanı olmasından sonra Jared Kushner, Orta Doğu'da etkin rol oynamaya başladı. Özellikle ismini Suudi Arabistan'daki darbe girişiminin planlayıcı olarak duyuran Jared Kushner, Katar ile Körfez ülkelerinde patlak veren krizde de adından sıkça söz ettirmişti. ABD Başkanı Trump'ın Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretten kısa bir süre sonra Katar krizi patlak vermesi dikkat çekmişti. Trump'ın Yahudi damadı ve akıl hocası Jared Kushner'in skandal Kudüs kararının da arkasındaki isim olduğu iddia ediliyor. 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya ve Washington'daki İsrail lobisine oldukça yakın bir isim olan Kushner ve ailesi, İsrail'in Filistindeki işgal girişimlerine destekleri ile biliniyor. Kushner ailesine ait, Charles ve Seryl Kushner Vakfı'nın Batı Şeria'yı işgal amaçlı inşa edilen yasa dışı yerleşimleri 2006-2015 yıları arasında finanse ettiği biliniyor. Jared Kushner'in o dönem eşyönetici olarak vakıfta rol aldığı belirtiliyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'le ilişkiler ve Filistin politikasında da damadının etkisinde kaldığı Amerikan medyasınında gündeminde.

Yorumlar