ABD Kongresi'nde Türkiye aleyhindeki tasarı kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Türkiye ve KKTC'deki azınlıklara ait mülklerin iadesi konusunda tasarıya imza attı. Temsilciler Meclisi’nin Dış İlişkiler Komistesi’nde alınan HR 4347 sayılı yasa tasarısı Türkiye’deki...

Google Haberlere Abone ol
ABD Kongresi'nde Türkiye aleyhindeki tasarı kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Türkiye ve KKTC'deki azınlıklara ait mülklerin iadesi konusunda tasarıya imza attı. Temsilciler Meclisi’nin Dış İlişkiler Komistesi’nde alınan HR 4347 sayılı yasa tasarısı Türkiye’deki kiliseler ile KKTC’deki azınlıklara ait mülklerin iadesini öngörüyor.

Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce ve milletvekili Gus Bilarakis’in yoğun çabasıyla kabul edilen tasarıya karşın Komite’deki Türk dostu vekillerin isteksiz oldukları görüldü.

Tasarının Temsilciler Meclisi genel kurulunda görüşülüp görüşülmeyeceği henüz netlik kazanmış değil. Ancak siyasi çevreler bu tasarının genel kurula gelme ihtimalini düşük görüyor.

Bugün ABD Kongresi’nde halihazırda 10 kadar aleyhte tasarı görüşülmeyi bekliyor. 2015 için yoğun çaba sarf eden Ermeni diasporası önümüzdeki yıl için Türk-Amerikan ilişkilerine ciddi sıkıntılar çıkaracağı belirtiliyor.

CİHAN

Yorumlar