"ABD Kıbrıs sorununu 3 ayda çözme, Rumlar ise 2016'ya kadar uzatma düşüncesinde"

ABD ve Türkiye’nin Kıbrıs sorununda başlayan sürecin önümüzdeki 3-5 ay içerisinde tamamlanmasını istedikleri öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
"ABD Kıbrıs sorununu 3 ayda çözme, Rumlar ise 2016'ya kadar uzatma düşüncesinde"

ABD ve Türkiye’nin Kıbrıs sorununda başlayan sürecin önümüzdeki 3-5 ay içerisinde tamamlanmasını istedikleri öne sürüldü. Buna karşın Rum Yönetimi'nin de müzakereleri aylarca devam ettirerek anlaşmanın 2015 sonu veya 2016 başında olabileceği görüşünde olduğu belirtildi.

Rum basınına yansıyan haberlerde, Amerika'nın son günlerde Kıbrıs konusunda yakalanan ivmenin kaçırılmaması gerektiği düşüncesiyle 3-5 ayda çözüm planını gerçekleştirmeye çalıştığını bildirildi.

Rum Fileleftheros gazetesi,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yerel seçimlere kadar “büyük bir zafere ihtiyaç duyduğu ve Kıbrıs sorununda bir anlaşmanın iç cephe açısından çok yardımcı olacağı” kanaati bulunduğunu yazdı.

Gazeteye göre, Rum yönetimi ise dış kaynaklı olguları ve diğer unsurları dikkate alarak görüşmelerin aylarca muhafaza edileceği ve anlaşmanın 2015 sonu veya 2016 başında olabileceği kanaatinde.

Gazete, müzakerelerin önümüzdeki 3-5 ay içerisinde tamamlanmasının bugünkü şartlar altında mümkün görünmemesine karşın, Batılı diplomatların, Amerikalılar ve Türklerin bu senaryonun geçerli olması ihtimalini göz ardı etmediklerini söylediklerini aktardı. CİHAN

Yorumlar