ABD, Japon Başbakanı’nı Kuzey Kore’ye ziyaretten menetti

Japon medyasında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin Kuzey Kore’yi ziyaret etmesinden menettiği haberi yayınlandı.Japon ve Amerikan diplomatik çevrelere yakın kaynaklara dayanarak yayınlanan haberde, John...

Google Haberlere Abone ol
ABD, Japon Başbakanı’nı Kuzey Kore’ye ziyaretten menetti

Japon medyasında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin Kuzey Kore’yi ziyaret etmesinden menettiği haberi yayınlandı.

Japon ve Amerikan diplomatik çevrelere yakın kaynaklara dayanarak yayınlanan haberde, John Kerry’nin, Japonyalı meslektaşı Kishida Fumio ile telefon görüşmesinde, Japonya’nın Kuzey Kore ile ilgili atacağı tüm adımları öncelikle ABD ile geniş müzakere etmesi gerektiğini söylediği bildirildi.

Kerry, Başbakan Abe’nin Kuzey Kore’ye yapmaya niyetlendiği ziyaretten vazgeçmesinin ve her şeyden önce ABD ile meseleyi müzakere etmesinin doğru olacağını Abe’ye iletilmesini istediği belirtildi.

ABD, Japonya Başbakanının Kuzey Kore’yi ziyaret etme ve bazı yaptırımların kaldırılması gibi önemli meselelerin sadece kısa bir bilgilendirme şeklinde yapılmasının doğru olmadığını, bu tür adımları atmadan önce ABD’yle detaylı müzakerelerin yapılmasının önemini ve gereksinimini vurguladığı bildirildi.

Japonya Dışişleri Bakanı Kishida’nın Kerry ile yaptığı 40 dakikalık telefon görüşmesinin içeriğinin kamuya açıklanmaması, Japonya ve Kuzey Kore ilişkilerindeki son gelişmelerden ABD’nin rahatsız olduğuna ima ettiği belirtildi.

Öte yandan, Japon Dışişleri Bakanı Kishida’nın, Kerry ile görüşmesinde, Başbakan Abe’nin Pyeongyang’a gitmek gibi bir düşüncesinin olmadığını ve kaldırılması düşünülen yaptırımların BM’nin koyduğu sınırlar çerçevesinde yapılacağını söylediği biliniyor.

CİHAN

Yorumlar