ABD: Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası konumuna zarar veriyor

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı sert ifadelerle Türkiye’nin uluslararası konumuna zarar verdiğini ve bölgedeki meselelerde etkisini azalttığını söyledi. Marie Harf, Dışişleri...

Google Haberlere Abone ol
ABD: Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası konumuna zarar veriyor

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı sert ifadelerle Türkiye’nin uluslararası konumuna zarar verdiğini ve bölgedeki meselelerde etkisini azalttığını söyledi.

Marie Harf, Dışişleri Bakanlığı’ndaki günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Harf, ABD’nin Başbakan Erdoğan'ı İsrail ya da farklı konularda geçerli bir muhatap olarak görüp görmediği şeklinde bir soru üzerine sert açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin uluslararası konumuna zarar verdiğini dile getiren Harf, “Buna benzer yorumların Türkiye’nin sorunlara etkili bir şekilde ağırlığını koymasını kesinlikle engellediğini düşünüyoruz” dedi. Dışişleri Bakanlığı’nın bir diğer Basın Sözcüsü Jen Psaki’nin Başbakan’ın ifadelerine yönelik ‘saldırgan ve korkunç’ açıklamasına katıldığını belirten Harf, “Doğrusunu söylemek gerekirse bu ifadeler Türkiye’nin uluslararası konumuna zarar vermektedir” şeklinde konuştu.

Uluslararası diyaloglarda bu çeşit ifadelerin yerinin olmadığını belirten Harf, “Tekrar söylemem gerekirse; bu sadece Türkiye’nin konumunu olumsuz etkiliyor. Bu şekilde ifadelerin kullanılması sadece Türkiye’nin meselelere etkisini azaltıyor” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın “Asıl özeleştiriyi Amerika’nın yapması lazım” şeklinde ifadelerinin hatırlatılması üzerine Harf, "Bu konuda bir yorum yapmayacağını, Başbakan’ın ifadelerinin ise hiçbir özrü ve bahanesi olamayacağını" söyledi. Harf ayrıca, Türkiye’nin Hamas üzerindeki etkisini "korkunç derece saldırgan" ifadeler kullanmadan da yapabileceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar