ABD Dışişleri Bakanı Kerry Erbil'de

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak ziyareti kapsamında Bağdat’taki temaslarının ardından bu sabah Erbil’e geldi. Kerry, Irak- Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının ülkenin birçok yerini ele geçirmesi üzerine dün Irak’a gelmişti....

Google Haberlere Abone ol
ABD Dışişleri Bakanı Kerry Erbil'de

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak ziyareti kapsamında Bağdat’taki temaslarının ardından bu sabah Erbil’e geldi. Kerry, Irak- Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının ülkenin birçok yerini ele geçirmesi üzerine dün Irak’a gelmişti.

Kerry, Erbil’de Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile görüşecek. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Kürt liderlerle IŞİD’e karşı alınacak önlemler başta olmak üzere, yeni kurulacak Irak hükümetti hakkında da fikir alışverişinde bulunacak.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Erbil’e gelen Kerry, basına kapalı olarak temaslarını sürdürecek. Kerry, Bağdat ziyareti kapsamında dün Irak Başbakanı Nuri el Maliki ve bazı Sünni liderlerle bir araya gelmişti. Kerry dün yaptığı açıklamada, IŞID’in Sünniler için değil Irak’ı bölmek için savaştığını söylemişti.

CİHAN

Yorumlar