ABD'de kilisede yüzlerce rahip, binden fazla çocuğa tecavüz etmiş

ABD'de Roma Katolik kilisinde yaşanan iğrenç taciz olayı ortaya çıktı. Pensilvanya eyaletindeki kilisede yüzlerce rahibin binden fazla çocuğa cinsel istismarda bulunduğu belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de kilisede yüzlerce rahip, binden fazla çocuğa tecavüz etmiş

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yüzlerce Katolik rahip, binden fazla çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlandı.

ABD medyasında yer alan habere göre, Pennsylvania Başsavcısı Josh Shapiro, iki yıllık bir soruşturmanın ardından çocuklara yönelik cinsel istismarların, Pennsylvania ve Vatikan'daki kıdemli kilise yetkililerince ''sistematik'' bir şekilde örtbas edildiği sonucuna ulaştıklarını söyledi.

Tahkikat jürisi ise 300'den fazla rahibin 1950'lerin ortalarından beri çocukları istismar ettiğini belirterek, Roma Katolik kilisine ait yüzlerce rahibi binden fazla çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçladı.

rahip papaz taciz

Pennsylvania Başsavcısı Josh Shapiro, oğlunun bir rahibin cinsel taciz kurbanı olduğunu söyleyen Judy Deaven ile el ele tutuşuyor 

Jüri, raporunda bazı kayıtların kaybolduğu ve cinsel istismar kurbanı bazı çocuklar ise konuşmaktan korktuğu için tacize uğrayanların sayısının çok daha yüksek olduğuna inandığını kaydetti.

Kurbanlarının çoğunun erkek çocukları olduğuna dikkati çeken jüri, tecavüze kadar uzan her türlü cinsel taciz olayına rastlandığını ifade etti.

Yorumlar