ABD Büyükelçiliği: Hükümet, her zaman bireye hizmet için vardır

Başbakan Erdoğan’ın dün Twitter’i kapatma kararına tepkiler devam ediyor. Avrupa Birliği’nden gelen tepkilerden sonra ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği de Twitter’den çekincelerini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
ABD Büyükelçiliği: Hükümet, her zaman bireye hizmet için vardır

Başbakan Erdoğan’ın dün Twitter’i kapatma kararına tepkiler devam ediyor. Avrupa Birliği’nden gelen tepkilerden sonra ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği de Twitter’den çekincelerini paylaştı. ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, ‘‘Hükümet, her zaman bireye hizmet için vardır’’ denildi.

    ABD Büyükelçilik adına paylaşılan tweetlerde Başkan Obama’nın 19 Haziran 2013 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’de ifade özgürlüğüne dair yaptığı görüşmeye atıfta bulunuldu. ‘‘ABD Büyükelçiliği Sözcüsü: ABD’nin ifade özgürlüğü ile ilgili duruşunun en iyi örneği, Başkan Obama’nın 06-2013 tarihli konuşmasıdır’’ denilerek, “Bizimle aynı fikirde olmayanları dinlemek, gücümüzü nasıl kullandığımız ve onu nasıl sınırlandırmamız gerektiğini açıkça tartışabilmek hükümetin her zaman bireye hizmet etmek için var olduğunu, ve bunun tersinin mümkün olmayacağını hatırlamak gibi, tüm demokratik hükümetlerde hepimizin karşılaştığı zorlukları kabul etmeliyiz.” ifadelerine yer verildi. CİHAN

Yorumlar