ABD basını, emniyetteki tasfiyelere geniş yer ayırdı

ABD basını, Ankara emniyetinde 350 polis memurunun görevden alınmasına geniş yer ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
ABD basını, emniyetteki tasfiyelere geniş yer ayırdı

ABD basını, Ankara emniyetinde 350 polis memurunun görevden alınmasına geniş yer ayırdı. CNN, gelişmeyi 17 Aralık’tan sonraki en büyük tasfiye olarak duyururken, New York Times, Gezi Parkı olaylarında çokça eleştirilen Emniyet Toplumsal Olaylar biriminin Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz’ın görev yerinin değişmesine dikkat çekti.

CNN, soruşturmaları eleştiren Başbakan Erdoğan’ın, olayları, AK Parti hükümetini düşürmeyi amaçlayan 'uluslararası komplo' olarak gördüğünü aktardı. Tasfiyelerin çoğunun terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlar birimlerinde yapıldığına dikkat çekilen haberde, Erdoğan’ın polisleri, emir komuta zinciri dışında operasyon yapmakla suçladığına dikkat çekildi.

Haberde 'skandal' olarak nitelendirilen gelişmelerin Türk ekonomisini etkilediği ve Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değerinin rekor seviyede düştüğü belirtildi.

Hükümetin operasyonları suç örgütü tarafından gerçekleştirilen ‘politik motivasyonlu bir komplo’ olarak değerlendirdiğini yazan New York Times gazetesi, Ankara’da 350 polisin birden gece yarısı görevlerinden alındığını belirtti.

Washington Post, Türk hükümetini sarsan yolsuzluk skandalının genişlediğini ve İzmir’de 20’den fazla kişinin rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla göz altına alındığını yazdı. Gazete, haberinde hükümetin operasyona şehirdeki üst düzey polis memurlarını görevden alarak karşılık verdiğini vurguladı.

Wall Street Journal, internet sitesinde, hangi şehirden kaç polis memurunun tasfiye edildiğini gösteren bir Türkiye haritası yayınladı. Konuya ilişkin haberde CHP’li milletvekillerinin, 2500’den fazla polis memurunun tasfiye edildiğini ifade ettiği belirtildi. CİHAN

Yorumlar