ABD-Azerbaycan Kongresi’ne muhteşem kapanış

Azerbaycan Dostları Birliği (AFAZ) tarafından ABD’nin başkenti Washington’da iki gündür devam eden ABD-Azerbaycan Kongresi çok sayıda milletvekilinin katıldığı gala gecesi ile sona erdi.Beyaz Saray’ın yakınındaki ünlü Willard Hotel’de...

Google Haberlere Abone ol
ABD-Azerbaycan Kongresi’ne muhteşem kapanış

Azerbaycan Dostları Birliği (AFAZ) tarafından ABD’nin başkenti Washington’da iki gündür devam eden ABD-Azerbaycan Kongresi çok sayıda milletvekilinin katıldığı gala gecesi ile sona erdi.

Beyaz Saray’ın yakınındaki ünlü Willard Hotel’de gerçekleşen kongre kapsamında düzenlenen programlara 40’a yakın milletvekili ve 5 senatör katıldı.

Kongre’nin kapanış galasında ABD siyasetinin tanınmış ismi Demokrat Parti’nin Temsilciler Meclisi’ndeki Azınlık Lideri Nancy Pelosi de kısa bir konuşma yaptı. Siyasilere, milletler arasında iyi ilişkilerin geliştirilmesinde çok önemli görevler düştüğünü ifade eden Pelosi, aynı şekilde başkanlar arasındaki dostluğun artmasını da umduğunu söyledi.

ARANIZDAN HALKA LİDERLİK EDECEK İNSANLAR ÇIKMALI

Kalifornia Milletvekili Xavier Becerra, Kongre’yi düzenleyenlerin çok başarılı bir işe imza attıklarını ifade ederek, davetliler arasında da bu ülkenin halkına liderlik edecek, önemli görev üstlenecek insanların çıkması gerektiğini söyledi. Azerbaycan halkının dostu olduğunu belirten Becerra, “Bundan sonraki programlarınıza da beni davet etmeye devam edin lütfen. Aramızdaki dostluğun devamı ve daha da geliştirilmesi gerek.” diye konuştu.

Indiana Milletvekili Andre Carson, 10 yıldan bu yana ABD’deki Türk toplumu ile yakın ilişkisi olduğunu dile getirdi. Türk toplumuna destek olmak amacıyla yaptığı çalışmalardan bahseden Carson, “Azerbaycan’ın sadece ABD’nin güvenliği için değil, bölgenin de güvenliği için kritik önemde olduğunu biliyorum.” ifadelerinin kullandı.

ABD ile Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilere değinen Carson, misafirlere Kongre üyeleri ile yakın temas kurmak suretiyle iki ülke arasındaki yakın ilişkiyi geliştirme çağrısı yaptı.

New York Milletvekili Yvette Clarke ise Azerbaycan’ın başkenti Bakü’yü geçmişte ziyaret etme fırsatı bulduğunu dile getirdi. Bakü’nün 21.yüzyıl şehri olduğunu vurgulayan Clarke, “Azerbaycan, ABD içinde bölgede yeni, hızla gelişen ve demokratik bir müttefik.” dedi.

Bölgeyi anlamak ve ABD ile ilişkileri güçlendirmek adına Türk toplum temsilcilerinin yardımlarından memnuniyet duyduğunu ifade eden Clarke, ABD’deki tüm toplumların yakın ilişkiler kurulması yolunda çalışılması gerektiği vurgusu yaptı.

CİHAN

Yorumlar