ABD: Aşı kampanyaları artık casusluk için kullanılmayacak

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), ABD hükümetinin, aşı kampanyalarını bundan sonra istihbarat toplamak için kullanmayacaklarına dair taahhüt aldıklarını açıkladı.UNICEF Sözcüsü Sarah Crowe, "İnsanî yardım çalışanları asla askerî...

Google Haberlere Abone ol
ABD: Aşı kampanyaları artık casusluk için kullanılmayacak

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), ABD hükümetinin, aşı kampanyalarını bundan sonra istihbarat toplamak için kullanmayacaklarına dair taahhüt aldıklarını açıkladı.

UNICEF Sözcüsü Sarah Crowe, "İnsanî yardım çalışanları asla askerî ve istihbarî amaçlarla kullanılmayacak." dedi. Sarah Crowe, aşı kampanyalarının her yıl 2-3 milyon hayatı kurtardığını vurguladı.

Amerikan istihbara teşkilatı CIA daha önce sahte aşılma kampanyaları düzenleyerek dünya genelinde saldırı ve bilgi toplama amaçlı çok sayıda operasyona imza atmıştı. El Kaide elebaşı Usame bin Ladin'in yeri de aynı yöntemle tespit edilmiş ve Bin Ladin öldürülmüştü. Bu sebeple, silahlı gruplar aşılama kampanyalarına katılan herkese casus gözüyle bakıyor ve bun şekilde muamele ediyordu.

Uluslararası yardım kuruluşu 'Save the Children'ın (Çocukları Koru) ABD'nin bu konuda taahhütte bulunmaması halinde gönüllüleri Pakistan'daki aşı kampanyasından çekeceğin duyurmuştu. CİHAN

Yorumlar