"AB, Türkiye'ye kapıyı açık bırakarak demokratik güçlerin arkasında durmalı"

Avusturya'da son seçimlerde barajı geçerek meclise girmeyi başaran NEOS Partisi Avrupa Sözcüsü Angelika Mlinar, Avrupa Birliği’ne ‘’Türkiye’ye kapıyı açık bırakın’’ çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
"AB, Türkiye'ye kapıyı açık bırakarak demokratik güçlerin arkasında durmalı"

Avusturya'da son seçimlerde barajı geçerek meclise girmeyi başaran NEOS Partisi Avrupa Sözcüsü Angelika Mlinar, Avrupa Birliği’ne ‘’Türkiye’ye kapıyı açık bırakın’’ çağrısında bulundu. Sözcü Mlinar, Türkiye’de internet kısıtlaması ile ilgili düzenlemeyi eleştirirken AB’nin iyi niyet göstergesi olarak Türkiye’deki demokratik güçlerin arkasında durması gerektiğini ifade etti.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Mlinar, ‘’Avrupalılar olarak Türkiye’nin AB yolunda yürümeye devam etmesini istiyoruz. Bunun için Türkiye’deki sivil toplum teşvik edilmeli ve aramızda köprüler inşa etmeliyiz.’’ ifadelerini kullandı. Mayıs ayında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde partisinin liste başı adayı olması beklenen Mlinar, AB’nin Türkiye’deki sivil toplumla arasına mesafe koymamasını ve Türk vatandaşlarında asla Avrupa’nın bir parçası olamayacakları duygusunu uyandırmaması gerektiğini söyledi.

NEOS Partisi 29 Eylül 2013 seçimlerinden kısa süre önce kurulmuş ve ilk kez katıldığı seçimlerde yüzde 5 oy alarak mecliste 9 sandalye elde etmişti. Liberal politikalar ile öne çıkan partinin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yüzde 10'u geçmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar