AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Kroes: Twitter yasağı mesnetsiz, saçma ve ödlekçe

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün Twitter'ın "kökünü kazıyacakları" yönündeki açıklamasının üzerinden birkaç saat sonra sosyal paylaşım ağına erişimin engellenmesine Avrupa Birliği'nden (AB) çok sert bir tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Kroes: Twitter yasağı mesnetsiz, saçma ve ödlekçe

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün Twitter'ın "kökünü kazıyacakları" yönündeki açıklamasının üzerinden birkaç saat sonra sosyal paylaşım ağına erişimin engellenmesine Avrupa Birliği'nden (AB) çok sert bir tepki geldi. Birliğin yürütme organı olan AB Komisyonu'nun Başkan Yardımcısı Neelie Kroes, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında "Türkiye'deki Twitter yasağı mesnetsiz, saçma ve ödlekçe. Türk halkı ve uluslararası toplum bunu bir sansür olarak görecektir. Ki bu bir sansürdür." ifadelerini kullandı.

Komisyon’un Genişleme ve Avrupa Komşuluk Siyaseti’nden sorumlu üyesi Stefan Füle de Twitter’dan mesajında yasaktan çok endişeli olduğunu vurguladı. Füle hem İngilizce hem de Türkçe olarak attığı tweet’te şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’deki Twitter yasağından derin endişe duyuyoruz. İletişim ve iletişim araçlarını seçme özgürlüğü temel bir AB değeridir.” Füle’nin ilerleyen saatlerde yazılı bir açıklama da yapması bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar