AB: İfade hürriyeti AB’nin en temel değerlerindendir

Brüksel, ifade hürriyetinin Avrupa Birliği’nin temel değerlerinden biri olduğunu belirterek bu özgürlüğün ancak hür ve çoğulcu bir medya ortamı ve bağımsız medya yönetimlerinde temin edilebileceğini kaydetti. ABD merkezli Hürriyet Evi’nin...

Google Haberlere Abone ol
AB: İfade hürriyeti AB’nin en temel değerlerindendir

Brüksel, ifade hürriyetinin Avrupa Birliği’nin temel değerlerinden biri olduğunu belirterek bu özgürlüğün ancak hür ve çoğulcu bir medya ortamı ve bağımsız medya yönetimlerinde temin edilebileceğini kaydetti.

ABD merkezli Hürriyet Evi’nin (Freedom House-FH) Türk basınını ‘özgür değil’ statüsüne indirmesine ilişkin bir soruya cevap veren AB Komisyonu, Birlik’in basının çoğulculuğu, özgürlüğüyle ifade ve haber hürriyetine ilişkin bağlılığının Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi’nin 11. maddesinde ifadesini bulduğuna işaret etti.

AB Komisyonu’nun Genişleme ve Avrupa Komşuluk Siyaseti’nden sorumlu üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano bu çerçevede aday ve aday olmak isteyen ülkelerde basın hürriyetine büyük önem atfettiklerini kaydetti.

Basın hürriyetine ilişkin gelişmeleri çok yakında takip ettiklerini ifade eden Stano, gelişmelerin yıllık ilerleme raporlarında yer alacağını söyledi. Stano, Genişleme Komiseri Füle’nin demokrasilerin olgunluğunun basın hürriyetinin durumu ve bu hürriyete gösterilen saygıyla ölçüldüğünü söylediğini hatırlattı. CİHAN

Yorumlar