6. Türk Film Festivali Saraybosna’da başladı

6. Türk Film Festivali Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna’da yönetmen Osman Sınavın 'Uzun Hikaye' filmiyle başladı.

Google Haberlere Abone ol
6. Türk Film Festivali Saraybosna’da başladı

6. Türk Film Festivali Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna’da yönetmen Osman Sınavın 'Uzun Hikaye' filmiyle başladı. Saraybosna'nın UNİTİC iş merkezinde başlayan festival kapsamında; "Yunus Emre Aşkın Sesi", "Zerre", "Uzak", "Propaganda" ve "Tepenin Ardı" filmleri gösterilecek. Saraybosna'daki film festivali 1 Mayıs’a kadar sürecek. Festival, 7-11 Mayıs günlerinde ise Mostar'da devam edecek.
Festivalin açılışına katılan yönetmen Sınav ile oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, sinemaseverlere hitap etti. Bosna'ya ilk defa 1995 yılında geldiğini ve Bosna savaşının o zaman tam olarak bitmediğini dile getiren Sınav, "O zaman 'Sıcak Saatler' diye bir dizi başlamıştım, o dizinin ilk sahne ve görüntüleri buradan çekildi. Biz o zaman mayından temizlenmiş bir bölgenin sokağında bir patlamayı çekiyorduk ve orada temizlenmemiş patlamamış bir mayını bulduk." dedi.
“Gezerken buradaki bir pazar yerine uğradım ve patates, soğan ve çiçeklerin satıldığını gördüm. Hatta pazarın yarısı çiçek idi. İnsanlarda hiç para yok iken, millet bir kilo patates, biraz soğan ve mutlaka çiçek alıyordu. Daha sonra o çiçekleri alarak şehitliklere götürüyorlardı.” diyen Osman Sınav, insanların üzüntülerine rağmen çiçek almalarından çok etkilendiğini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar