50 Yaş Üzeri 55 Bin Kişi Üniversite Okuyor

Almanya'da üniversite okuyan 50 yaş üzerinde 55 bin insan olduğu belirtildi. Bilim Bakanlığı'nın verilerine göre 55 bin kişinin çoğunluğunu 60 ila 70 yaş arasındakiler oluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol
50 Yaş Üzeri 55 Bin Kişi Üniversite Okuyor

KRV eyaletinde aynı yaş grubunda üniversite okuyan kişi sayısı 16 bini yakalamış durumda. Almanya Yaşlı Akademisyenler Derneği’nden (AVDS) Jochen Schneider, “Üniversitelerden bizi ilgilendiren konularda daha uyumlu ve geçerli şartlar bekliyoruz” diyor.


Bu yaş grubu insanların okuduğu bölümlerle ilgili bir genelleme yapılamazken daha çok felsefe, tarih ve sanat tarihi gibi sosyal bölüm okudukları ama tıp ve dil bilimleri okuyanların sayısının da hiçte azımsanmayacak kadar çok olduğu belirtildi. Üniversitelerde okuyabilmeleri için gerekli olan şartların ise gençlerde olduğu gibi Abitur yada Fachabitur sahibi olmaları gerekiyor. Bazı üniversiteler bu yaş grubu için özel imkanlar sunsada çoğunluğu ‘normal’ üniversitelilerle aynı şartlarda okuyor. Düzenli okuyup diploma alanlar olduğu gibi sadece ilgisini ve genel kültürünü genişletmek için okuyanlarda oldukça geniş bir kesimi oluşturuyor.

Yorumlar