200 bin kişi Almanya’ya iltica başvurusunda bulunacak

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bu yıl en az 200 bin kişinin Almanya’ya iltica başvurusunda bulunacağını açıkladı. Welt am Sonntag gazetesine konuşan bakan, reform planını eleştiren SPD’ye de tepki gösterdi.Koalisyon ortağına...

Google Haberlere Abone ol
200 bin kişi Almanya’ya iltica başvurusunda bulunacak

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bu yıl en az 200 bin kişinin Almanya’ya iltica başvurusunda bulunacağını açıkladı. Welt am Sonntag gazetesine konuşan bakan, reform planını eleştiren SPD’ye de tepki gösterdi.

Koalisyon ortağına yasa tasarısını iyi okumasını tavsiye eden bakan, "Bir yabancının ne zaman sınır dışı edilmekten kaçınacağı ve bu yüzden sınır dışı edilmek üzere tutuklanacağı ile ilgili kararlar bu zamana kadar mahkemeler ve idari merciler tarafından düzenleniyordu." dedi. Bu sağlam olmayan durumu ortadan kaldırmak için var olan uygulamayı kanunlaştıracaklarını anlatan bakan, "Ayrıntılar hakkında her zaman konuşulabilir." dedi.

SPD Genel Sekreteri Yasmin Fahimi ise Almanya’nın şu an itibariyle Avrupa’nın en sert iltica yasasına sahip olduğunu söyleyerek, daha sert kurallar için bir neden göremediğini dile getirdi. Yeşiller’den Simone Peter de, mültecilerin çoğunlukla Almanya’ya kurallara uygun şekilde gelme fırsatı bulamadığını, onları ilticayı istismardan hapse atmanın insani olmadığını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar