19 Yaşındaki Hastasını Kaybeden Doktorun Fotoğrafı Herkesi Sarstı

Kaliforniya'daki bir hastanenin acil servisinde çalışan bir doktoru 19 yaşındaki hastasını kurtarmayı başaramayınca çaresizce duvarın dibine çöktü.

Google Haberlere Abone ol
19 Yaşındaki Hastasını Kaybeden Doktorun Fotoğrafı Herkesi Sarstı

Bir yakınınız vefat ettiğinde hekim yanınıza gelir, size 'Üzgünüz, hastayı kaybettik' der ve gider. Sizi orada acınızla kafa başa bırakır, çoğu süre bir izahat yapmaz bile. Ancak bunu 'insanlıktan uzak' bulunduğu için değil, duygularını saklaması gerektiğini bildiği için yapar doktor. Kaybettiğiniz kişinin acısına gömülürsünüz ve o an doktorun ne hissettiğini düşünmezsiniz.

YÜREK BURKAN FOTOĞRAF

Fotoğrafta, Kaliforniya'daki bir hastanenin acil servisinde çalışan bir doktoru görüyorsunuz. 19 yaşındaki hastasını kurtarmayı başaramayan doktor, çaresizlik arasında duvarın dibine çökmüş durumda.

'YAŞADIKLARINIZ BİR DARBE BIRAKIR'

Dün gece NickMoore911 isimli kullanıcının Reddit'te paylaştığı fotoğrafın izahatsında 'Bu hekim hastasını kurtarmayı başaramadı' notu yazıyor. Kendisi de bir hekim bulunan NickMoore911, izahatsının devamında şunları yazmış; 'Bizim meslek bölgemizde bu hal sık yaşanıyor. Genelde kaybettiğimiz hastalarımız çok çok yaşlı, hasta, yada kimi ikisi ansızın oluyor. Ancak bu sefer ölen hasta 19 yaşındaydı. Bazen böyle bir hastayla ilgilendiğinizde yaşadıklarınız size bir vuruş bırakır.'

FOTOĞRAF KISA SÜREDE YAYILDI

Moore fotoğrafı halkla paylaşmak istediğini, nedeni ise bu anın hayat ve ölüm arasındaki ince çizgide çalışan kişilerin her gün yaşadıklarına fer tuttuğunu söylüyor.
Şu temel dek 4000'den çok yorum paylaşılan fotoğrafın altında, öteki acil servis çalışanları da anılarını paylaşmaya başladı.


Moore ise 'İnsanlar doktorların da en az hastalar kadar insan olduklarını bilmeliler. Bu fotoğraf da bunu işaret eden en ciddi kanıtlardan birisi' diye yazdı.
Öte yandan Moore bu hastanenin neresi olduğunu, doktorun kim olduğunu yada 19 yaşındaki hastanın ölüm sebebini izahatdı. Sadece 'doktorun bu fotoğraftan birkaç dakika sonra yine içeri girdiğini, başı sarp biçimde işine devam ettiğini' söyledi.



Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar